Bråttom som tusan!!!

Lite lätt stressad morgon igår. Jag brukar ju skjutsa ner Nicco till tåget, och med tiden så har man ju väntat in i det sista innan man åker, man kommer ner dit med 1-2 minuter tillgodo. Ja, det är ju inte så långt bort, och så länge brandkåren inte har utryckning, så har det funkat bra.

Igår tyckte jag att Nicco tog gott om tid på sig…jag ropade upp och frågade om hon verkligen hade koll på tiden…ja, svarar hon…jag rycker på mig jackan och stoppar ner fötterna i skorna och ropar upp igen att jag inte har tid att skjutsa ner henne en gång till, eftersom jag är hundra på att hon kommer att missa tåget.

Sedan smäller jag igen dörren och går ut och startar Jeepen. Hon kommer ut 2 minuter senare, men går fortfarande väldigt långsamt, jag tittar på klockan och tänker att här kommer det inte att bli att hålla hastigheterna om vi ska hinna.

Hon går runt och öppnar min dörr och frågar om Winstone ska med…och hon ser verkligen ut som ett frågetecken. JAMEN nu kommer du att missa tåget, säger jag med ”lätt till mellan” irriterad röst, då säger hon försiktigt: Men jag har praktik idag! Haha…ojoj, praktik, innebär ju en 3 minuters promenad bort till Brällas verkstad, ingen tågresa, direkt.

Jag var så inställd på vanlig skoldag, så jag tror till och med att det tog några sekunder innan ordet praktik sjönk in i skallen. Lite skratt blev det ju av detta, fast det hade nästan varit mer humor om hon inget hade sagt, utan bara hoppat in i bilen så hade vi åkt ner till bangården i 120…typ 😀

Sen förstår ju jag att mitt beteende gjorde att Nicco kanske också började tvivla på vad som var rätt eller åt skogen, hon fattade nada och tänkte att jag kanske hade ett möte och skulle skjutsa henne till verkstaden, fast hon tyckte det var otroligt onödigt, förstås.

Nu håller vi alla en tumme eller två på att solen fortsätter skina hela dagen, då blir det grillning på eftermiddagen och en inplanerad Irish coffée till efterrätt, inte så pjåkigt. Vad jag däremot har missat är att Åke jobbar, där gissade jag fel igen, det är ju en afton men i dom flesta fall räknas det som en halv dag, så jag räknar kallt med att han hinner hem innan grillen startas upp.

Ska också se om kanske Preem säljer björkved, för då ska vi elda lite också…för värmen förstås 😀 Önskar er alla en trevlig valborg!

Foto1895

 

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten