Det är mycket man inte vet

Jag åt lite banan igår, satt och skrapade så där som man gör till små barn, det var faktiskt godare än jag minns, banan har inte varit en sån där favvo frukt. Så googlade jag lite på den gula böjen, och hittade rätt intressant info, kolla bara:

Banan är den mest kolhydratrika frukten och är därför bra att ta i samband med fysisk träning för att snabbt ge extra energi, innan, under eller efter träningen. Banan innehåller den naturliga sockerämnena glukos, fruktos och sackaros, se sockerarter och sötningsmedel.

​Banan är bra mot högt blodtryck då den innehåller mycket kalium och magnesium. Kaliumet kan vara bra för att motverka stress, och magnesiumet mot huvudvärk. Banan innehåller pektin som är blodsockersänkande, är bra mot PMS, sänker det onda LDL-kolesterolet, renar även kroppen från toxiner, samt motverkar baksmälla.

​Banan har visat sig bra vi mag- och tarmsår. Bra mot magcancer.

​Banan innehåller aminosyran tryptofan som behövs för hormonet serotonin, vilket är bra för att motverka bl.a depressioner. Slutcitat

Jag tycker mest man hört hur onyttig och fet den är, men den hjälper ju tydligen mot både det ena och det andra, bra, då vet man det 😀

Jag och Nicco tog Camaron och åkte ut till Biltema igår kväll, vi var några få entusiaster där, 6 bilar, och då började det regna. Kort tripp, blev det, men vi gjorde nåt varv på stan också innan vi åkte hem. Winstone hängde glatt med, han gillar ju att åka bil och vara på nya äventyr.

008 013 015 016

Nu till något jätte intressant, faktiskt…vår rymd, planeter och stjärnor. Vad små vi är på jorden egentligen, men många som tycks höja sig själv till skyarna. Ta en titt på denna lilla film, häpnadsväckande, minsann. Det var Nicco som tipsade mig om den.

Avslutar med att meddela att Djurskyddet, nu har hittat en tredje kattunge ute vid Rödvikens rastplats, vad bra att dom kom fram till slut. Fast den tillhör förmodligen inte, samma kull, då den är större, hm. Och nu hoppas vi att dom klarar av karantänen och får en familj som bryr sig om katter. Ha en fin dag, allihop!

received_931282150293974

En förväntasfull Camaro ägare 2009 😀

Maria Lundmark Hällsten