Vänster, höger…eller bägge

Jag gick trafikskola, då jag var 6 år, och fick där lära mig att man ska gå på vänstersidan och cykla på höger. Därom tvista de lärda…har man ju förstått.

Jag vet att det inte finns någon lag, på detta, men ibland hade jag nästan önskat det. Inte så man skulle få böter eller annat, men bara att det skulle varar kutym, och man fick lära barnen samma sak…inga konstigheter, utan så här är det, typ.

Jag drillade Nicco, då hon var liten, och jag kommer speciellt ihåg en dag då jag gick med henne till förskolan, och naturligtvis, då jag går och berättar om detta med vänster, så möter vi en person som går högersidan.

Klart som tusan att Nicco ifrågasatte detta beteende och väste nåt om att det var fel. Jag förklarade då att det inte var olagligt, men VI, går på vänstersida, och skulle någon, någon gång, säga till dig att du gör fel, då säger du att dom får ringa till din mamma…punkt slut!

Ingen har ringt, så jag antar att det gått bra, genom alla åren. Så skulle då Sally och Nicco gå upp till Dungen, då dom var här till nyår. Och Nicco skulle lära Sally, vilken sida hon skulle gå på. Dom hade haft en lång utläggning och sedan undrade Sally, vad som var vänster och höger.

Vilken hand skriver du med, frågade Nicco, och får ett typisch Sally svar, jag skriver med bägge händerna. Efter ett tag kom dom i alla fall fram till att det var med höger, och då skulle Sally måsta tänka tvärtom. Sedan lovade Nicco att hon skulle visa hur hon hade kommit ihåg rätt sida, och det var genom barnprogrammet, Doris och knäckebröderna, här Sally, har du den:

Och till er andra, en trevlig fredag!

2016-01-28 16.19.27 2016-01-28 16.19.30 2016-01-28 16.20.20

Maria Lundmark Hällsten