Säng, säng, säng…sova, sova, sova!!!

Det blev precis som jag trodde, tjopptjopp så var den ”vanliga” helgen över och nu gör jag helg, detta får bli min lördag :D Och ”min” helg till trots, så steg jag upp nån minut över 6…men varför? Vad less man kan bli på sig själv, ibland.

Ändå vet jag, om jag vaknar, så är det nästan alltid omöjligt att somna om, så vad gör det då, men i huvudet tänker jag, det är inte alltid man kan sova hur länge man vill, och då trodde man ju i sin enfald, att detta skulle kunna bli en sån där morgon, då man bara sov, tills man vaknade så där oförskämt pigg, så man studsar upp från sängen, och rusar runt medan man känner all energi som laddats upp, bara fräser i sin iver att få göra nåt.

Jojo…ofta det händer då, tillåt mig småle :D

I sommar överhörde jag nåt på radion, folk fick ringa in och tala om hur många timmar dom sov/natt. Det är ju så individuellt, hur mycket sömn man behöver för att fungera. Så ringer ”Hulda Maräng”, hela 93 år, in, och berättar att hon aldrig sover mer än 4 timmar/natt och har gjort så, ända sedan skoltiden.

Men jösses, tänkte jag, och sedan, men vilken orättvisa det kan vara. En människa som inte behöver mer än 4 timmars sömn, får ju leva vaket liv, dubbelt så länge, som en som sover 8, eller tänker jag fel nu? Hon förlänger sina dygn, med otalet timmar…

Ojoj, men så var det någon som sa, säkert Tina Andersson Florin, min vän, att väldigt många, tar såna där power naps, faller ner med huvudet mot bordet medan dom löser sitt korsord, slumrar till vid radion, då dom sitter bekvämt i sin fåtölj, eller vilar ögonlocken till ljudet från teven. Ja, förmodligen så gör nog ”Hulda Maräng”, det också :D Men man kan ändå vara lätt avis, att det finns dom som inte behöver sova så mycket och ändå kunna fungera som alla andra.

2015-11-12 21.50.56 2015-11-19 20.25.12 2015-11-21 22.00.36 2016-01-30 22.59.25 2016-02-01 08.44.47 2016-02-14 16.42.21 eloiseOch vad skulle man då göra, om man gick i säng klockan tio på kvällen, och steg upp 2 på natten? Hm…inte så många andra vakna, kan jag tänka. Ingen man kan ringa till och surra bort en stund. Teve, ja, så länge man inte stör någon annan med ljudet från den. Eller så gör man en Theresé, sitter och pysslar till ögonen blöder.

Såg nu att hon lagt ut på FB, sina senaste alster. Hon utökar sina kunskaper och har nu börjat stämpla och göra små börsar, jojo, inte illa, må jag säga:

13996159_10153803606942060_2693092144768245901_o 14124452_10153803607072060_6728045562518362308_oDet, kan man göra, 2 på natten…eller annat pyssel :D

Önskar er alla en trevlig måndag!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Theresé Hällsten

  Tror inte att jag skulle bli så populär om jag höll på med de vid den tiden.
  Jag skär ut mönstret men sen hamrar jag in den visuella effekten och gör skuggningarna och konturerna. Anders fick lov att låtsas att jag var en hackspett igår när han titta tv samtidigt. (Men de är nog bra att han får höra lite så jag kanske får ett eget rum nån gång)
  Sök på ”Leather carving” på youtube ska du få se hur de går till.

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Nu måste du lägga upp ett lager, och börja sälja. Tänk dig alla bilmärken du skulle kunna stansa :D

 2. Tina

  Ja! Det huvudnickas helt klart i stugorna, men det är ju fult att sova dagtid, ????enligt vissa(äldre)!
  Men faktiskt har jag fått bättre förståelse för de som endast sover 2-3 tim. (och klagar över det). Förr svarade jag i triumf att Knappast, grabben! Då vore du död, nu! ???? Men som det verkar klarar man av att leva, trots kort sovtid.

  Du Maria missar inte många minuter så aktiv som du är, och njuter av livet????????
  vare det är vardag eller fest! ❤️

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Hahaa…ja ska man hinna göra det man förutsatt sig att göra, så får man ligga på…och i :D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>