Okokt ris…ingen ros…

Jag har skrivit förut, att jag absolut INTE, gillar att ha tider som ska passas, telefon grejer, att jag ska måsta ringa upp nån…kanske sitta i kö, vänta…nä, jag föredrar mejl, så är det bara.

Jag gjorde en beställning från Cellbes, för låt oss säga, ett halvår sedan, kommer till betalsidan, och väljer faktura/konto, enbart för att slippa vissa avgifter, som annars kan tillkomma.

Där blir det tvärnit, jag får inte välja nåt annat än kontant betalning eller betala då jag hämtar ut paketet. Redan här känner jag ett visst irritationsmoment…vad är deras problem?

Jag slänger iväg ett mejl, där jag skriver att jag vill veta deras kriterier för att få betala på annat sätt, jag bor i en villa utan lån, vi har flera bilar, sommarstuga, inga skulder, fast anställning sedan 6 år tillbaka, av vilken anledning, blir jag nekad att betala via faktura/konto?

Jag blir hjälpt utan ett enda samtal, killen som svarade på mejlet, fixade detta, jag fick brev om att kreditbedömning blivit gjord blablabla, grejerna kom och detta skulle väl då vara the end of the story…men inte.

I söndags fick jag erbjudande på 30%, om beställningen gjordes, just i söndags. Jag skickar då efter tre, klädesplagg, på betalsidan kommer samma sak upp, jag får inte betala annat än kontant eller vid leverans. Och där rann mitt sinne över!

Jag mejlar dom följande och jag direkt citerar: ”Hej! Samma problem som sist då jag skulle beställa. Jag blir inte godkänd att betala med konto fast jag har ett konto hos er. Kan inte logga in heller då sidan laggar. Jag bifogar en prt sc där min beställning syns. Jag har lagt till en rabattkod för 30% också. Kan ni inte fixa den så kan i plocka bort mig som kund…ids inte hålla på så här varje gång jag vill köpa nåt från er.
Med vänliga hälsningar
etcetcetc” Slutcitat

Jag gav dom 2 alternativ, i mejlet, inte så svåra att förstå, tycker jag. Fixa problemet, eller plocka bort mig som kund…lätt va? Uppenbarligen inte, då jag på måndagen, fick ett svar och citerar igen: ”Hej, Tack för ditt mail! Jag rekommenderar att du ringer in din order till oss över telefon. Jag vågar inte svara på varför de fungerar att lägga det mot konto/faktura då men det har fungerat för våra andra kunder. Kontakta oss gärna igen om du har fler funderingar!” Slutcitat

Hm…nej jag ger mig inte, seriöst, sånt där får mig bara att bli än värre. Så jag svarar…igen: ”Jag tänker inte ringa er, isf får ni ringa upp mig. Jag sitter inte i nån telefonkö, felet ligger ju inte hos mig. Jag skrev också om ni inte kan lösa detta så plockar ni bort mig som kund, jag ville inte ha till svar att jag ska ringa upp er.
Kundnr XXXXXXX, jag antar att ni kan se, även där, vad jag lagt in, eftersom ni kan mejla, efter en timme och skriver följande: ”
Vi vill passa på att tacka för ditt senaste besök på cellbes och hoppas att du hittade det du sökte! Vi lade Märke till att du var intresserad av varorna nedan och sparade därför tillfälligt din varukorg.”
Med vänliga hälsningar
Mitt namn och telefonnummer”

När jag är ute med Winstone, en halvtimme innan jag ska iväg på jobbet, så ringer dom. Och tänk, även fast jag säger att jag är ute med hunden, så tror hon att jag har beställningen med artikelnummer i huvudet. Jag säger att jag printat sidan, dom kan gå in där och titta, men nej, det kan dom inte.
Inget hon säger, blir jag hjälpt av, jag förklarar att jag blir förbannad, jag strular inte, det är ju dom som gör det. Nja, svarar hon, det är hemsidan som kan vara så här ibland. Ja, fortfarande, det är väl inte mitt fel eller mina problem…

Jag fräser fram att jag får se om jag hinner mejla dom, jag jobbar, och jag slutar då dom stänger. Jag fick mejla, det räckte inte, in igen och leta artikelnummer, och nu tjänade jag en slant på det, för jag plockade bort en vara…jag orkade inte. Sedan har dom mage att skriva att dom lägger till rabatten på 30% (och det lät som om jag skulle tacka och buga för det), fast jag egentligen krävde det, då dom faktiskt kan se att jag försökt beställa under söndagen och att jag mejlade dom, samma dag.

Nu vet jag, precis som andra gånger, att den man pratar med, oftast är den som får ta kängan, och det skrev jag också, med en önskan om att dom kunde vidarebefordra detta till högre instanser…men tillåt mig tvivla. Jag får väl vara glad om jag nu får dom där sakerna innan jul, dom kan ju strula nu, bara för att…det vet jag också folk som har gjort. Fast den här gången, blir den sista jag köper nåt av Cellbes…sorry! Jag vill att det ska vara lätt och smidigt, och det gäller då uppenbarligen inte mig, och deras hemsidebeställningar.

Så där ja…det var dagens ris…okokt dessutom :D

Skärmklipp 2016-11-29 07.29.48Önskar er alla en trevlig tisdag!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

10 kommentarer

 1. Anncharlotte Johansson

  Ha ha blir alldeles matt när jag läser din blogg. En stor anledning till att jag undviker handla via nätet, strul????

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Hoppas du blev matt av hur det kan vara att shoppa via nätet, och inte av mina ord :D

 2. Anders

  Beställer ofta saker på internet och mestadels så fungerar det bra. Dock så beställde jag en blå jacka i lördags, men när jag öppnade paketet nyss så hade de levererat en svart jacka…

  Så jag skyndade mig att beställa en ny blå jacka medans reapriset fortfarande gäller. Hoppas bara att de lyckas leverera en blå jacka nästa gång…

  PS: Går det inte att betala med kort eller direktbetalning hos Cellbes? Brukar vara smidigaste sättet att betala och riskfritt hos seriösa butiker.

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Japp, jag tycker också att det brukar gå bra…smidigt och fort…men inte nu då :D Ja, man kan säkert betala med kort, men jag var för lat för att hämta kort och dosa :D Kan också vara att jag gillar att testa gränserna, varför ska jag ändra mina val, bara för att deras sida inte funkar :D Hoppas du får rätt jacka nu!

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   :D Ja, ibland så kärvar det, men jag tycker att det brukar funka bra, dom flesta gångerna, kanske därför det blir extra retfullt då detta händer.

 3. Marja Granqvist

  Men vilket strul det blev! Hoppas nu att du får dina varor och att du får rätt varor.
  Jag handlar ibland på Cellbes och jag har kontokredit där som alltid funkar, så det där låter väldigt konstigt. Men det är ju bra att du är envis och bestämd. :)
  Kram!

 4. Helena Nilsson Springare

  Jäkla dålig service.. usch.. jag hade något liknande strul me bonprix och därifrån beställer jag då aldrig mer.
  Jag fick bland annat två vänsterskor och ett annat par i fel storlek o sen när jag ville ha de skorna var min storlek slut. Suck..

  Så nu blir det just inge handel alls varken på nätet eller irl haha.. jag blir bara så trött. Hoppas allt är bra? Hoppas vi kan ses nåt snart? Jobbar imorrn till på torsdag o ledig helgen o nästa vecka :-) kram

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Två vänsterskor…det var nästan humor :D Jag är ledig ons och tors, sedan jobbarhelg, men nästa vecka…den kan vi satsa på, då är jag ledig mån, tis. Vi får höras av, lite närmare. //Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>