Här snackar vi inte flygande mattor…

Imorgon, för 3 år sedan var det, skärtorsdag, jojomensan, skrev hon som har en lathund (inte Winstone), i sitt blogarkiv. Och dagen idag, för 3 år sedan, åkte, jag, Sally och Theresé, ut på Avion. Innan jag skjutsade dom till tåget, hem till Järlåsa.

När vi svängde in på deras parkering trodde Sally att dom var hemma. Hon såg ju IKEA skylten, och den hade hon ju aldrig sett här i Umeå, tidigare. Lite som när man ser vattentornet… ”Nu är man hemma!”

Dock hade jag kanske inte haft just vattentornet att relatera till om jag vuxit upp nån annanstans än just på Mariehem, typ 100 meter från tornet 😀

2016-10-17-14.01.32-1024x580 2016-10-17-14.05.581-943x1024Är det nån annan än jag som kommer ihåg då plåtarna från vattentornet lossnade i ett blåsväder? Ja inte alla plåtar, men några stycken. Jag kommer inte ihåg när detta var, däremot att vi, jag och kompisarna, tog en plåt som låg på backen och kämpade oss upp genom skogen för att sedan åka ner på den.

Så jag gissar att jag kanske var runt 9-10 år, annars hade vi väl aldrig orkat dra upp den där plåten, dom var inte lätt att hantera. Och då borde det varit runt 76-77. I mitt huvud finns en bild av tornet där det saknas plåtar, och man ser bara svarta hål. där dom suttit. Antingen var den bilden i tidningen, eller så var det jag, in the real life, som såg fotade den bilden till min hjärna.

Och apropå blåsväder så verkar det fläkta en del idag. Ibland dånar det runt husknuten som om det kommer en fullastad lastbil. Man ska inte förakta naturens makter.
Jisses! Nu kom jag på en annan sak, men det har jag säkert skrivit om förut, hahaa, men här kommer det igen.

Back in the days, då vi hade våran gamla stuga, som inte var i så fint skick, och inte var den direkt tät i väggarna heller.

0891Hittade ingen bild framifrån, men ni ser ju skicket på stugan…not so nice!

Så blev vi uppringda en kväll, av min farbror Matts, han och frun var i deras stuga, som idag ägs av min syster Emma. Den ligger på andra sidan vägen, där på Udden. Vi ser inte till varandra, men hade det inte varit ett hus i vägen (storstugan) och om marken hade varit slät, så hade vi kunnat göra det.

Där satt dom en eftermiddag, i stugan, och det blåste rejält. Plötsligt ser Matts något i skyn, som kommer flygandes. Här snackar vi inte om flygande mattor, oh nej, det var våran ytterdörr, hahaa… Jaja, det var ju tur att ingen fick den i skallen.

Ni får ha en bra dag och se er för, så inget oförutsett, kommer flygandes!

Maria Lundmark Hällsten