Ska man få tjäna pengar på vård?

Idag är det landstingsfullmäktige och i debatten om privatiseringen av primärvården hävdar moderaten Nicklas Sandström att företag inte etablerar sig i vården för att tjäna pengar.

Frågan är varför det då blivit sånt ramaskri från både borgerliga partier och privata vårdkoncerner kring Vänsterpartiets och LOs förslag för att mota ut de privata vinsterna ur välfärden?

Vänsterpartiets förlag innebär att bara non-profit företag ska få bedriva vårdverksamhet som betalas med skattemedel. Om företag i sjukvården inte vill tjäna pengar borde det förslaget välkommas även av moderaterna.
Etiketter: ,

6 kommentarer

  1. Micke

    Moderaterna vet mycket väl att de privata vårdbolag och skolor etablerar sig i stort sett enbart för att tjäna pengar och sen sälja verksamheten inom några år, kortsiktig maximal vinst.

    Moderaterna vill ha en sådana verksamheter och en sådan samhällsutveckling och blir bestörta när vänstern vill ha bort segregation i skola och en vård där alla skattemedel går till just vård.

  2. Jan-Erik Vahlström

    Så sant, så sant och varför vill dom inte bedriva vård i inlandet? Varför flaggar dom privata apoteken för nedläggningar i inlandet efter dom 3 år som dom enligt avtal var skyldiga att bedriva verksamheten? Dom har ett enda syfte nämligen att tjäna mesta möjliga pengar. Nicklas Sandström upprepar bara den moderata ideologin som en papegoja.

  3. Maria Grip

    Svar till Micke (2013-04-09 17:09)
    Ja, jag hoppas att ingen är så naiv att de tror att en marknad fungerar utan privat vinstdriv. Det är ju därför det fungerar så dåligt att göra sjukvård till en marknad.
    Sjukvård ska betalas solidarisk av alla och fördelas så att den som har de största behoven får mest!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.