Maria Lindvall (L) socialliberal politiker

Dagar i jazzens tecken 2

Torsdagen blev en härlig dag i jazzens tecken precis som jag förutspådde …. Fantastiska toner strömmade ut till publiken från Rudresh Mahanthappas altsaxofon, David Gilmores gitarr, Rich Browns bas samt Damion Reid på trummor. Konserten spelades in i SR P2.

Idag blommar festivalen ut i sin fulla prakt! Festivalen presenterar Årets svenska jazzartist Josefine Lindstrand, en månfacetterad kompositör och sångerska.

Ikväll vill jag även uppmärksamma er på Vijay Iyer, en av samtidensjazzens viktigaste pianister (och dr i teoretisk fysik).

Men jag vill slå ett särskilt slag för en av mina personliga favoriter i dagens startfält nämligen Ola Onabule, sångare och kompositör av med rötter i soul, jazz och afrikansk chant…. Ställ in er på musik som framförs till en av souljazzens vackraste röster i Äpplet ikväll.

 

 

…. och mer därtill kommer musikälskare att få spisa idag för vad sägs om det stora dragplåstret gruppen Blood, sweat & tears!?

Trainspotters serverar dessutom Hip Hop till Jazzfestivalen. Gruppen består av umegrabbarna Eric Hörstedt, Hannes Sigrell, Jonas Ernhill, Marc Strömberg, Alexander Juneblad.

 

Och till sist vill jag ställa den retoriska frågan: -Vem kan undgå att glädjas över Kyrkomötets beslut om att säga JA till homovigslar? och svara: -I varje fall inte jag!

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.