Maria Lindvall (L) socialliberal politiker

Tävlingar i friidrott under inomhus- och utomhussäsongen år 2010 är nu beslutade

 

Deltog vid Västerbottens Friidrottsförbunds planeringskonferens idag och kan konstatera fastställandet av ett program fullspäckat med både arena- och långdistanstävlingar som kör igång på allvar i maj och avtar i intensitet först i september.

En god nyhet som jag nu äntligen kan meddela är att IFK Umeå stampar igång ett nytt lopp för att ge alla karlar en möjlighet att vässa tekniken, dra på sig brynjorna och visa vad de går för i Killar Kan-loppet i maj. Sedan slår Jalles TC och IFK Umeå samman sina påsar i loppet Nydalaterrängen i början av september. Det är bra att det finns långdistanslopp som kan ersätta tappet av Vännäs halvmara (vilket var det tråkiga besked vi fick idag). Ett annat alternativ för den hågade är Lapland Ultra med ultramaraton på 100 km, maraton och halvmara på en och samma tävling. Väldigt intressant och spännande nytänk där!

Sedan ska vi inte glömma premiären av vår nya arena hösten 2010 som vi hoppas ska bli i samband med Umeå Öppna kommunmästerskap i september. 

Men innan dess – IFK Umeås största satsning under inomhussäsongen – Nordea Regionmästerskap och Norrlandsmästerskapen inomhus redan i februari 2010.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.