Maria Lindvall (L) socialliberal politiker

Hållbart lärande med fokus på framtiden

En konferens kring hållbarutveckling med fokus på lärandet inom grundskola och förskoleklass i Umeå. Där ställs frågor kring rektors betydelse för framgång men an stannar inte där utan lyfter på täcket för nyvaknat intresse för betydelsen som skolans övergripande styrning har på skolors resultat, dvs skolnämndens och skolchefens m.fl. inflytande och påverkan på utbildningen och därmed elevernas framgångar. Finns det samband mellan de politiska beslut som fattas och hur väl våra skolbarn lyckas?

En annan viktig sak som länge tagits upp som ett problem är skillnaden i resultat mellan pojkar och flickor. Ingen har väl undgått att läsa om att pojkar visar upp sämre resultat men hur många av oss har hört saken ur det vidare perspektivet att detta inte är ett svenskt fenomen?! Samma effekter kan spåras över hela världen!

Och trots detta har kvinnor fortfarande sämre ekonomiska och sociala förutsättningar än männen. Om ett land kan bli föregångare och vända trenden så borde det väl ändå kännas gott om detta land var Sverige, eller hur? Jag tror det är möjligt för vi har så duktiga pedagoger, arbetslagsledare och rektorer, många skolor med goda ledarskapsmiljöer och ett stort gäng härliga ungar att arbeta tillsammans med för att höja de resultat för pojkar som nu som sackar lite efter flickornas.

Och därtill får jag veta att Folkpartiet går framåt i mätningarna inför valet. Kanon!

 

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Sara

    Ställer samma fråga till dig som din partikamrat B-M L

    Hur står det till med FP syn på invandrare?

    Efter avslöjandet att dep.sekreteraren Henrik Emilsson hos
    integrationsminister Nyamko Sabuni kallat islam för nazism undrar jag och säkert många med mig hur det står till med FP och din syn på invandrare?

    Det är bara ett av många utspel som rör invandrare, artikel finns att läsa på nedanstående plats på internet.

    Förväntar mig ett svar på din blogg snarast!

    http://www.expressen.se/Nyheter/1.2100874/islam-ar-som-nazism

  2. Maria Lindvall

    Svar till Sara (2010-08-18 13:35)
    Hej Sara, den kommentar om invandrare, kommunism och nazism som Emilsson gett måste naturligtvis han ta ansvar för och i den mån det krävs förklara vad han menar med det han skrivit.

    Folkpartiet är starkt socialliberalt präglat. Det innebär att samhällets ansvar för individer är stort. Det betyder att då fler nyanlända personer inte kunnat ordna sin egen försörjning så måste en aktiv socialliberal politik drivas.

    Var och en av oss, såväl tjänstemän, arbetare, pensionerade mfl som politiker har ett individuellt och gemensamt ansvar att stödja nyanlända personer. Vår politik gör det möjligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.