Marianne Johansson, Mosekälla

Ett ödesval!

På söndag går vi till val i Sverige, och just nu pågår flera politiska debatter runtom i vårat land. Den ene politikern och förståsigpåaren klokare än den andra! Det dribblas med siffror hit och dit, siffror som ofta är svåra att hålla koll på…….Alla politiker säger sig vilja göra allt för vården, skolan, omsorgen, jobben, för den som faktiskt inte är så intresserad, kan de låta väldigt lika, och vara svåra att skilja på. Jag har varit politiskt intresserad sedan grundskolans högstadium, och det var min SO- lärare, som själv var Folkpartist, som fick mig att bli det! Han är faktiskt en av de bästa lärarna jag någonsin haft, och ska ha stort tack för att han väckte mitt politiska engagemang! Och jag blev tillslut Vänsterpartist!

Jag växte upp i ett starkt Socialdemokratiskt hem. Både min pappa och farfar var övertygade Socialdemokrater, så om de levat i dag hade de röstat Vänsterpartiet! För det är så det är, en riktig Socialdemokrat, som varit med och byggt landet, och tror på de värderingar som en gång styrde Socialdemokratin att bygga den välfärd som Alliansregeringen i dag monterar ner, bit för bit, ja, den Socialdemokraten röstar i dag på Vänsterpartiet, det enda parti som vågar, vill och kan bevara och bygga vidare på vår välfärd!

Jag kan se min fars och farfars bekymrade och ledsna miner när Stefan Löfven, och andra i den Socialdemokratiska partitoppen, stäcker ut händerna mot Centerpartiet och Folkpartiet i ett försök att få till ett samarbete efter valet! Det kan vara det som stjälper vår möjlighet att byta regering på söndag, besvikna Socialdemokrater, som inte vill och vågar se Vänsterpartiet som ett det självklara valet, utan i stället väljer att inte rösta?!

Jag hoppas att det blir ett regeringsskifte på söndag, och jag hoppas vi får en regering där Vänsterpartiet ingår! Vänsterpartiet behövs i en rödgrön regering.

Om Alliansregeringen får fortsätta fyra år till, var är då vården, skolan, arbetslösheten efter dessa fyra år? Och vad har det gjort med människorna och miljön?

Sverige är nu ett land på väg bort från trygghet, medmänsklighet och värme, till kyla, missunnsamhet, misstro, rasism och girighet!

Pengarna styr allt ifrån synen på medmänniskor, viljan att betala skatt och hjälpa andra, till att bevara miljön. Det är pengar som gör att skogen skövlas, att gruvor tillåts öppnas och förstöra miljöer för andra och framtida näringar. Ingenting ska bevaras, inget långsiktighetstänk och inte en tanke på vilken värd barn och barnbarn ska leva i! Det är här och nu, roffa åt dig så mycket du kan………

I stället för att via skatter hjälpa varandra, ska vi sparka på varandra och klara oss själva! Vi ska arbeta ihop än större förmöghenheter till de som redan har allt, och själva ska vi leva i otrygghet på jobbet och i välfärden. Det är detta Alliansens politik har lett till, och om dom får fortsätta, kommer att leda till. Ännu har inte alla fått känna på det, men var så säker, med en fortsatt Alliansregering, kommer fler och fler att bli tvungna att se att på en vanlig lön, har man inte råd att leva i ett samhälle, där skatteintäkterna krymper, och delas ut som bidrag till de som inte behöver det! Under de här 8 åren har Sveriges 8 rikaste familjer blivit ännu rikare, det är de som styr Sverige, ska vi låta dem fortsätta med det? På söndag får vi svaret.

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.