Marias träningsblogg

När gav du dig en utmaning senast?

 

När gav du dig en utmaning senast?
Spring is in the air, och spring är i mina ben också! Det är något speciellt när asfalten kommer fram som gör att jag helt plötsligt blir sugen på att fara ut och springa. Detta brukar dock inte hålla i sig speciellt länge, utan jag kör några löprundor i vårkanten och sedan ytterst sporadiskt under sommaren. Tror nog inte att jag är helt ensam om detta beteende..
 
Så jag tänkte helt enkelt att jag måste ge mig själv en lite tuffare utmaning för att inte bli den vanliga latmaskmaria under sommaren ( och jag brukar faktiskt tycka att det är lite OK eftersom jag ju har en rätt hög träningsdos under resten av året). Nåväl sagt och gjort. Varför smygstarta när man helt enkelt kan börja med milen och kolla hur snabbt ( eller rättare sagt långsamt) det egentligen går. Uppe i Norrlands skogar på en asfalterad väg med solen i ryggen, uppförsbacke ( måste varit i 9 km) och motvind var jag helt enkelt bara nöjd med mig själv som klarade av mina 10 km. Så då tänkte jag att jag sätter min utmaning högt och ska förbättra 10 min på min tid på 10 km.. Visst, jag inser att det kommer att bli tufft, men varför inte sikta högt? Och jag har gett mig 4 månader.. Det är ju läääänge…
 
Så med min peppande Nike + coach i lurarna kommer jag att bli snabb som vinden. Mina vader ( som känns som stockar efter varje löptur) kommer snart att börja samarbeta med mig och min kropp vänja sig vida att SPRINGA… det är alltid lika fascinerande hur kroppen vänjer sig vid att träna en sak. Man skulle kunna tro att man var ”vältränad” efter alla sina gruppträningsklasser, men inte vältränad det minsta för löpning. Har till och med letat upp ett träningsprogram som jag ska följa på nätet och laddat ner min absoluta favvoapp för Iphonen just nu ( ni hör ju tekniknörden..)- NTC training club. En riktigt gammeldags fysträning där man har en peppande röst i lurarna som låter en jobba stenhårt i 30 sek- 2 min intervall. Kommer ju att bli en ny människa, ska bara försöka att strunta i ”äh, jag orkar inte, hinner inte idag” rösten som dyker upp titt som tätt i mitt huvud. Lycka till säger jag till mig själv!
 
Och i mina splirrans nya Lunarglide 2 som damp ner på posten igår kommer jag att blir ännu snabbare 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.