Sverigedemokraterna

Varje gång jag går in på Aftonbladets hemsida retar jag mig på deras "Vi gillar olika"-kampanj. Den ligger uppfläkt på varenda sida man tittar in på, med stora feta siffror som visar hur många som har gått med i kampanjen. Nu har dom dessutom slagit på stort och säljer knappar, t-shirts och tillhandahåller nedladdningar och annat skräp.

Visst - vi gillar olika, men bara om det inte är på Sverigedemokraternas sätt. SD gillar ju uppenbarligen också lite ehm… olika, men då helt plötsligt är det inte okej. SD får absolut inte gilla olika. Det är alltså inte okej att vilja begränsa invandringen, men helt okej att låta nära nog dödssjuka utförsäkras och tvingas söka jobb, ge mer pengar till de som redan har och sälja ut alla våra statliga bolag. De bolag som våra far och morföräldrar hjälpte till att bygga upp, och vad får de för det? Leva på existensminimum. Det är den "rumsrena" politiken, den som är helt ok.

Det nya "kalla" Sverige. Det är inte för att SD har kommit in i riksdagen, det nya "kalla" Sverige har vi fått smaka på de senaste 4 åren och det verkar som att det ska fortsätta.

Nej, jag röstade inte på SD. Jag röstade för ett regeringsbyte, men efter allt som har hänt efter valet, hur vuxna människor beter sig som småungar, så undrar jag om jag kanske rent av skulle ha röstat på SD istället.. Bara för att jag ser hur folk beter sig, både mina bekanta och offentliga personer. På Facebook har folk spårat ut fullständigt.  Försöker överträffa varandra i att rata SD, till den grad så man undrar om dom verkligen är seriösa. Det blir så överdrivet att det är svårt att skilja på om de menar fullt allvar eller är övertydligt sarkastiska. Lars Ohly vägrade gå in i samma sminkloge som Åkesson, och sminkösen utsatte honom för en "kupp" – hade slöja på sig när hon sminkade honom. Åkesson var visst inte sådär jättebrydd som jag förstod det, och som betraktare skakar man bara på huvudet och undrar När sade du att du gick ut lekskolan egentligen? Allt detta pådrag mot SD kommer bara att generera fler röster för dem i nästa riksdagsval, helt enkelt bara för att folk inte kan bemöta dem vuxet och med respekt.

Eftersom det enligt majoriteten är helt ok att hata SD och deras åsikter så verkar ju folk nu försöka överträffa varann i att på mest extrema sätt framföra sin ståndpunkt. Det är då man börjar märka vilka som kanske inte riktigt har alla flingor kvar i paketet. För det är ju bara att inse, de som har röstat på SD och inte berättar det, de gör det inte för att de inte kan stå för sina åsikter, utan för att de som inte har samma åsikter tycker att det är deras rättighet att angripa SD:s väljare bara för att de inte tycker på samma sätt. Det finns många oberäkneliga människor.

Jag läste föressten att SD:s register vart hackat för nån vecka sedan, de som hade begärt ett informationspaket fick sitt namn (och adress?) utlagda på internet. Där stod förmodligen jag med. Drygt en månad före valet beställde jag ett informationspaket för att se efter vad mer de hade tänkt gå till val på, för att se om de hade något av värde. I slutändan bestämde jag mig dock för att inte rösta på dem, delvis för att jag ville ha ett regeringsbyte.

Som Aftonbladet nu säger – Vi gillar olika. Japp. Men låt då alla göra det, även SD, och gillar du inte samma som någon annan, vad spelar det för roll? Låt folk tycka som de vill. Alla har rätt till det, och bara för att du tycker att det är "fel" så betyder det inte att du har "rätt".

 

 

Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. Marie Fagerström

    Svar till nina häreskog-linder (2010-09-27 14:19)
    Jasså du säger det du… Jag blir bara faschinerad över vilket otroligt pådrag det har blivit nu när SD kom in i riksdagen, med tanke på att det finns betydligt värre saker som inte uppmärksammas lika mycket…

  2. Fredda.

    Hejsan, mycket bra skrivet, skrev ett inlägg jag med om just SD och nu skriver jag ett tal om Demokrati – att alla får rösta på vilka dem vill. Tack så mycket för ditt inlägg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>