Inbillad misär

Usch vad jag känner mig sur. Grinig, gnällig, missnöjd, purken och irriterad. Det började imorse, när jag spillde ut min kopp med morgonte över hela köksgolvet och köksbordet. När jag sedan skulle ställa in smöret i kylskåpet så välte jag en öppen förpackning med tranbärsjuicekoncentrat inne i kylen. Det satte liksom ribban för dagen, den kunde nog inte ha blivit bra på nåt sätt.

Och nu sitter jag och surar över våran diskmaskin som fortfarande är ur funktion. Och över en skoterpulka som vi inte ens har köpt än. T bytte nämligen skoter i fredags, och då tänkte vi att det skulle vara en idé att skaffa sig en egen pulka också, så man slipper låna "familjens". Det är alltså här vi blir lite oense. Förutsättningarna är följande: Det är jag plus hundarna som ska förpassas till pulkan. Pulkan måste därför vara stabil, rymlig, samt ha god ventilation. Tre hundar i sitt esse sitter varken still, är tysta eller andas normalt. Nilapulkan vi har använt förut är på gränsen till för liten, visst funkar det, men bekvämt är det nog inte för nån. Så vi har kikat lite på blocket och hittar följande:

Tollare skoterpulka, fås i valfri färg med valfri inredning. Man kan visst till och med sova i den.

Jättebra när man har hundar i pulkan, det finns ju inget kapell dom kan pressa sig ut genom. T tycker att det här är det lämpligaste i pulkväg vi kan köpa, men jag känner mig lite lätt klautrofobisk genom att bara titta på den. Vars kommer det in luft? Det tar max en minut innan all luft där inne består av varm, fuktig hundandedräkt. Och viktigast av allt – hur kommer man UT? Snabbt? Och eftersom jag kan få åksjuketendenser i en simpel Nila, hur kommer det då att gå i den där? Nej usch, men hur ska man egentligen göra? Hur får man tag in en pulka som lämpar sig för galna hundar OCH åksjuka människor? Är det ens möjligt?

Har ni förresten läst om den där familjen i Danmark än? Fritzl-vibbar fast mycket värre. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8597521.ab

Och här sitter jag och gnäller om petitesser. Nä nu får jag ta och rycka upp mig ur min inbillade misär och börja förbereda morgondagen.

2 kommentarer

  1. Snart vårvärme!

    På Ebay säljes denna: ”North American F-100 D ejection seat cherry condition” Eller så kör du och T åker pulka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.