Det brinner

Av , , Bli först att kommentera 4

God eftermiddag

Idag börjar dagen bättre än igår. Jag sov till halv tolv igår för jag har lite svårt att somna på kvällen vilket känns skit jobbigt. Därför blir det att jag sover ganska länge när jag är ledig. Någon kvart tio minuter innan två igår så började jag känna som att jag svalt en askkopp. Så jag  öppnar dörren och då är det lite dimmigt i korridoren. Jag stänger genast och ringer 112 och talar om att det förmodligen brinner i mitt hus :( De säger att jag ska gå ner och möta brandkåren och klär på mig, men när jag öppnar dörren igen och ska springa ner så ser jag ingenting framför mig och stänger genast dörren och fortsätter prata med 112. De har skickat brandkåren som strax är här som tur är. Efter ett tag så har jag en hel del rök inne hos mig och får tillslut öppna balkongdörren och står där ute. Som tur är så släcks ju branden ganska fort men men det var 4e våningen det hade brunnit och jag bor på 6e. Just igår kände jag mig väldigt liten och vart otroligt rädd och skakig. Det var så obehagligt och det är 2a gången i mitt liv där det brunnit. 1a gången var när Nordflex brann ner i början på 90-talet, och det var oxå obehagligt. Nu idag känner jag mig jätte otrygg i min lgh och är väldigt orolig att de ska börja brinna igen. Helt jävla sjukt att det ev är någon som springer och tänder på och kanske njuter av det. Det stod på VK att det förmodligen var anlagd brand och efter de släkt här så fick de åka på Spanngränd på Ersboda där det brann oxå.

Det är aldrig roligt att känna sig otrygg i sitt egna hem!!!!!!

700a000vdwW

Idag smakar det fortfarande askkopp i munnen så jag måste sanera min lgh så kanske jag får bort smaken oxå.

Annars idag så är det bra när allt lagt sig men jag stressar mig själv och tänker

- tänk om

- hur ska jag hinna få med mig alla katter

- om det börjar brinna på natten

- vart tar jag vägen mitt i natt

- vaknar jag om det börjar brinna igen

- otrygg otrygg otrygg

Känner som man stressar sig och mår dåligt av det. Var det en anlagd brand så hoppas jag verkligen att de får fast den/de som gjort detta och att de verkligen åker in i fängelse. Jag vet inte hur jag ska känna mej trygg igen.

Ja mycket att tänka på, men hoppas att jag inte ska hända igen.

Nej ha nu en härlig dag

Jag ska försöka att ha det själv

5873_10200703454942566_608933546_n

Bli först att kommentera

Sol och blåst

Av , , Bli först att kommentera 5

God eftermiddag

Nu är jag ledig tom den 12 juli och så skönt det känns. Solen skiner ute och det verkar blåsa men det är nog skönt när solen gassar :)

Juli härliga juli vad jag är glad att jag äntligen är här nu. Allra sist månaden för mig sedan börjar mitt nya liv, känner mig fri och helt underbart känns det som. Nu är jag helt inställd på att det blir nästa sommar jag flyttar så hinner jag spara ihop en buffert för flytt och lgh i Gävle. Så om ett år är jag nog Gävlebo igen,

gävlestad

Vart jag vill bo när jag flyttar vet jag inte riktigt, men skulle gärna bo på Söder eller nere på stan så jag har nära till allt, men men det får bli där det blir. Dricker kaffe och bara njuter och känner hur bra jag mår.

Mina fina katter fyller 4 år idag Grattis pälsbollar, Disel skulle ha fyllt 6 år men det får han göra fira i regnbåge himmelen älskade katt <3

diselfridolfmys margit13162467_10153762028314087_2119094508_n

Tiden går fort nu har det bott hos mig i 3 år, fattar inte att de kan gå så fort :D

Nej nu ska jag dricka mer kaffe och funderar på vad jag ska göra idag

Så ha en härlig söndag

För det ska jag ha

hämta (3)

Bli först att kommentera

Varför ska jag…….

Av , , Bli först att kommentera 4

God eftermiddag

Idag verkar det vara lite si så där med värmen ute. Igår blåste det på en hel del i Umeå när jag for och handlade. Jag handlar mest frukt och grönt nu för tiden genom att jag älska smoothies så jäkla mycket. Jag äter ju även ägg och sportbröd oxå för att få tugga lite emellanåt. Men jag blir mätt och mår så mycket bättre nu än för några veckor sedan. Skönt skönt :D

Varför ska jag göra si och varför ska jag göra så? Nej jag lever mitt liv nu lugnt och skönt och känner mig inte speciellt stressad över något. Så vill jag ha det i fortsättningen oxå :D Jag lär mig att älska mig själv och är nöjd med mig själv, det var längesedan jag kände det så.

Livet är bra nu

800g000TbL6800g000TbL6

Oj trodde inte det skulle vara roligt att kolla på fonder men nu när jag köpt fonder så är det roligt att se att det växer. Och nu vet jag att jag kommer att ha en del pengar den dagen jag blir pensionär. Det blir ett månadsspar som jag hoppas ska växa ganska mycket, men det är klart det är ju över 10 år tills jag blir pensionär.

Känns så bra oxå snart så är jag fri och efter snart 5 år så är jag så glad för den resa jag gått igenom. Jag har lärt mig mycket under denna tid och vet hur jag ska agera framöver. Jag kommer definitivt att köpa champagne för att fira i slutet av juli :D

85823658

Nej ska göra annat nu

Men ha en toppen dag

För det ska jag ha

747322907473229074732290

Bli först att kommentera

Fonder & Aktier

Av , , Bli först att kommentera 5

God eftermiddag

Det blir att jag bloggar ca 1 gång i månaden nu för jag har inte så mycket att skriva om. Allt är lugnt och skönt och det känns bara så bra kan jag tycka. Ingen press eller någon som gör att man är stressad i skallen hela tiden. Länge sedan jag mådde så bra som jag faktiskt gör idag. Jag är lite dålig på att laga mat när jag är ensam oxå så nu har jag börjar med smoothies, för det går fort att göra i ordning och är även gott då jag blandar ihop de själv med vad jag tycker om. Hade havregryn i en igår och det vart toppen gott. Börja oxå sakta men säkert gå ner i vikt oxå vilket känns toppen med mitt nya leverne :D

7001008-O7c

Söker jobb i Gävle men men får se om det blir nästa sommar jag flyttar ned då jag sparat ihop en buffert och kan flytta utan att kanske ha jobb. Det är alltid lättare att söka jobb på plats, så ja jag blir nog kvar i Umeå ett år till. Men men då har jag min buffert och för förhoppningsvis ett jobb oxå. Jag längtar verkligen söder ut och skulle helst ha varit där igår om det gått. Men allt tar sin tid :)

Jag ska nu börja spara i att köpa fonder, ett pensionsspar helt enkelt. Men det är inte så lätt att veta hur jag ska göra. Idag ska jag ha telefon kontakt med en tjej som ska hjälpa mig att komma igång. Det ska bli intressant att se hur det går. Jag kommer att ha ett stående belopp som förs över varje månad och det känns helt okay om jag lyckats få ihop en buffert tills jag blir pensionär. Jag vet att i nuläge om jag inte gör något så kommer jag att hamna som fattig pensionär och det känns inte okay för mig. Fick lite tips av sonen oxå så nu jäklar ska här sparas ;) Ett hopp är ju att jag kommer att ha sparat ihop en hel del så jag kan utöka min pension när den dagen kommer och blir det lite extra så inte grinar jag inte.

001y051jm2a

Min syster var och hälsade på helgen som var och det var jätte roligt men helgen gick allt för fort. Man har mycket att prata om och vi gick på stan på fredagen och åt, sedan blev det lite vin på olika krogar runt om i stan. Vi träffade även en barndoms vän till oss så hon hängde oxå med ut en sväng. Så ja en massa surr och trevligt var det. Felet är att jag nu längtar ännu mer till Gävle och min syster med familj. Där ingår jag i familjen och jag kommer närmare min son oxå så jag har mycket att se fram mot. Cirkel blir sluten tack och lov och jag kommer aldrig mer att flytta upp till Umeå. Så klart jag längtar <3

Nej ska göra lite annat nu

Men ha en fin dag alla

För det ska jag ha

hämta (3)hämta (3)hämta (3)

Bli först att kommentera

Ledig och bättre mående

Av , , Bli först att kommentera 4

God eftermiddag i Cybern

Ja då är jag ledig en vecka till och det känns skönt när jag varit väldigt dålig i ca 3 veckor. Men nu känner jag mig bättre. Jag skulle följa med på AW i fredags men det gick inte pga att jag mått dåligt i 3 veckor. Men men nu känns det bättre och jag ska äta något annat än yoghurt som jag levt på ett tag för att jag ej fått behålla de jag ätit förut. På måndag är det jobb igen och sedan den 18 maj har vi fest med jobbet :) det ser jag fram mot, säljbar. Den 25 maj kommer min syster upp och det längtar jag efter, det är bra länge sedan vi träffades nu. Blir en toppen månad maj för mig.

Oj vad jag längtar till att juli är bortgjort då kan jag äntligen börja leva som alla andra. Men samtidigt vill jag att sommaren blir lång med en massa sol. Jag jobbar hela sommaren men men då har jag en massa semester kvar oxå :)

hämta (3)

Håller på att kika på jobb i Gävle och får det tillskickat mig på mejlen.  Är lite svårt att söka jobb på annan ort men jag hoppas det löser sig för mig så jag kan dra söder ut. Men allt brukar lösa sig och det hoppas jag det gör för mig oxå. Lgh tror jag inte blir något problem alls för jag har samlat på mig en massa poäng på Gavlegårdarna för de har poängsystem där och jag har stått i bostadskö sedan -2011, känns skönt nu. Sedan kommer jag lite närmare sonen så jag kan hälsa på honom när jag vill :) När jag väl flyttat så blir det inget mer bloggande för mig här i Umeå. Får fixa en annan blogg då tror jag :)

Solen skiner idag och jag funderar på att gå ut en sväng så jag får njuta av solen.

Men ha en fin dag alla

För det ska jag ha

BloggPhoto_37815_74910BloggPhoto_37815_74910BloggPhoto_37815_74910

Bli först att kommentera

Kaffe i sängen

Av , , Bli först att kommentera 4

God eftermiddag i Cybern

Härligt att bara sitta i sängen och dricka kaffe

1377958_529976607085846_209882857_n

Har man inget inplanerat så kan man chilla i sängen så länge man vill. Jag har ett hopp om att våren snart är på G för solen har visat sig i flera dagar nu. Men men har hört att det ska komma mer snö. Men men vi har blivit lurade förut ;) Ja då har det gått några månader sedan jag skrev här sist, så jag tyckte det var på tiden att slänga in några ord nu.

Har mest haft värk och en trötthet från hell, men det tror jag att beror på att det varit extra kallt i min lgh. Jag får ha tjocksockar och en ullfäll över täcket när jag ska sova. Men orkar inte hålla på att tjata om hur kallt det är i lgh. Ja jag vet inte hur länge till jag stannar här heller för den delen. Jag ska böra kika på AF i Gävle om det finns några jobb jag kan söka för framtida flytt. Känner mig taggad för att flytta men vi får se hur det går. Det känns lite svårt att åka på arbetsintervju om det skulle komma så långt, men hoppet är det sista som lämnar mig.

I Maj kommer min syster upp och hälsar på, oj vad jag ser fram mot det. Det kommer att bli en otroligt härlig helg även om den kommer att gå fort. Men men snart kan vi nog umgås mer om det blir en flytt snart.

hämta (3)

Det här året känns som det kommer att bli ett toppen år för snart blir all så jäkla bra för mig. Och snart är det vår/sommar och då kan jag inte annat än känna att ….. det kommer att bli ett toppen år.

Blir inte att jag tar någon semester i sommar så jag kommer att ha en hel del semester sparad detta år och det känns skönt det. Jag kan ju lix inte åka på semester när jag har katterna heller. Svårt att veta vem som ska vara kattvakt åt tre busar så lika bra att jobba i sommar. Vet inte hur länge jag stannar i Umeå heller för den delen.

Jag hade tänkt försöka mig ut på någon dans när logarna slår upp portarna. Jag har inte dansat på ganska så länge men vi får se om sommaren är med mig och att det blir varmt. Det skulle vara kanon att ta sig till Täfteå någon sväng, skulle vara skoj det. Jag kanske har glömt bort hur man dansar oxå :)

1384133_540462532695855_440511036_n

Nej nu ska jag upp ur sängen så får jag se hur dagen artar sig

Men ha en härlig lördag alla

för det ska jag ha

800g000TbL6734736_573335502679812_1837646231_n

Bli först att kommentera

Allt är som vanligt

Av , , Bli först att kommentera 3

God morgon alla

Yes ett nytt år som jag hoppas blir bättre än det gamla :D

Sonen åkte hem till Stockholm idag men jag har fått rå om honom i 11 dagar. Gissa om jag är glad *happy happy*

Jul och Nyår har förflutit och vi var nere på stan och vinkade in det nya året. Himla kul och fint, Tommy Nilsson var här och sjöng några låtar. Nu är allt som det ska. Jag drar till Gävle hoppas jag i sommar, men men allt är oklart än.

Ett Gott Nytt år önskar jag alla

och en god fortsättning på det nya

130612-forsberg-003

Bli först att kommentera

Snart Jul

Av , , Bli först att kommentera 5

God kväll i Cybern

Snö kommer vi förmodligen att ha på Julafton detta år, kanske :) Har inte varit så aktiv med bloggande men det beror nog mer på att jag ej haft så mycket att skriva om. Men gör ett försök att skriva lite tankar så här före jul.

snögubbar

Denna jul kommer jag inte att vara själv utan min son kommer upp och stannar till nästa år. Gissa om jag ser fram mot julen i år, jag känner mig verkligen glad och ser fram mot julen. Jag har köpt en julklapp till honom som jag vet att han kommer att uppskatta. Ska bli en helt underbar jul tycker jag. Sedan att få ha Tommy här en längre tid det känns som så jäkla bra. Blir att göra lite julmat som han vill ha, men jag har redan köpt en skinka så det är gjort. Sedan ska jag handla lite som jag kan frysa in så jag har en hel del klart.

candles

Jag kommer inte att julpynta något men det blir att tända en massa ljus istället :)

Sitter och lyssnar på Patrik Sjöbergs biografi, fan vad bra den är. Jag gillar verkligen att lyssna på biografier som olika folk skriver. Är glad att jag fixade Nextory på mobilen för det är verkligen enklare att lyssna på en bok istället för att hålla i en tung bok. Jag klarar inte av att hålla i inbundna böcker, de är för tunga för mina händer. Jag tror aldrig jag läst så mycket böcker på 2 månader som jag lyssnat på. Ända felet är att det är svårt att sluta lyssna :) Rekommendera verkligen Nextory.

Nej ska plocka ner porslin som sonen ska få ta med hem när han åker från Umeå. Det blir en service och en massa glas som jag inte använder, går lika bra att skicka med det istället för att han ska få det när jag grävs ner. Blir nog 2-3 flyttlådor jag kommer att skicka med honom, bättre det än att det står oanvänt här hemma. Och det är han värd kära sonen.

Men då får ni ha en härlig kväll

För det ska jag ha

313267_429822360401654_908531322_n

Bli först att kommentera

oj månaderna går

Av , , Bli först att kommentera 5

Hej i natten

Oj såg just att det var länge sedan jag skrev. Men det händer en del i mitt liv då och då. Just nu så lyssnar jag på Hanna och Amandas podcast och ja de är helt underbara tjejer som bjuder på sig själv. Gissa om jag skrattar och gråter med dom. Ett jätte tips är att lyssna på en podd helt enkelt :D

ladda ned

Underbara brudar <3

Systrar är något som är underbart, för jag har flera syskon men en av mina syskon står mig så nära att vi skulle nog kunna göra en podd tillsammans. Ojoj det skulle bli en underbar podd där man kunde göra bra av det som är det bästa av oss.

Varför bloggar jag mitt i natten, hmmm jo för jag kan inte sova och då får jag passa på. Ja jag tar mig inte tid att blogga helt enkelt. Men men blir man anmäld i det man skriver så kanske det inte känns helt okay att just blogga nu. Men okay nu gör jag ju ett försök i natten när jag inte kan sova.

Men det är helt okay för nu är jag ledig ganska så länge nu.

Min son är en underbar människa som var och hälsade på mig i somras. Oj vilka trevliga dagar jag hade då och vart bortskämd av min son. Men snart så får vi träffas oftare när jag för förhoppningsvis flyttar till mitt kära Gävle. Jag är verkligen spänd på om jag får något jobb oxå, men lgh får jag nog utan problem.

Nej ska göra ett försök att sova nu så

godnatt i natten

och ha en underbar torsdag nu

För det ska jag ha

ewaochjag4

Bli först att kommentera

R.I.P

Av , , Bli först att kommentera 6

God kväll i Cybern

Idag har de begravt min fd kollega :(

Hur kunde det bli så här? Vi som stod varandra så när som kollegor. Du brukade ringa mig 2 ggr per år och fråga

- Marina har du träffat någon kille?

Marina hur är det med dig ?

Marina trivs du i staden?

Jag är ledsen just nu och tänker på våra minnen som finns och vad vi gick igenom.

R.I.P

Min fina kollega du kommer alltid att finnas i mina minnen

förkyld

Bli först att kommentera