Motorveckan 2011 med Retroevent.se

Av , , 1 kommentar 0

 Motorveckan med Retroevent.se

Motorveckan kliver in på sitt åttonde år och för att överleva bland många andra sommarevent så måste man utvecklas. Retroevent är en av de föreningar som står för utveckling av många nya grenar inom motorvärlden. I år kommer vi med några nyheter samtidigt som byggstenarna finns kvar. Detta år lämnar Retroevent marknivå för att sikta mot nya höjder. Detta gör man bland annat med flygaresset Jan Emilsson.

Motorveckan inleds med flygshow av Jan Emilsson i samband med Retroevents storsatsning på Heavy Day. En dag för den tunga maskinsidan, såväl den gula som den gröna blandat med lastbilar och annat. Allt nere på Lycksele travbana. Kvällen avnjuter vi med Rockpub på travlogen.

Dag 2 kastar vi oss på våra tvåhjuliga maskiner för en njutbar tur till Mårdseleforsens vackra natur där vi umgås och äter gott. Oavsett MC är du välkommen att delta.

Fort var det måndag och centrumaktiviteterna börjar ta vid. Gatbilsträff och utställning/visning av udda byggen av alla möjliga slag. En spektakulär FMX-uppvisning i samarbete med Octane Units Sebbe & Victor. En våghalsad show utlovas.

När måndagskvällen kommer vankas den årliga Burnouten. I år är det Statoil Burnout Challange som ska utse vem som kan bjuda Motorveckans fränaste gummirök under lagliga former. En riktig publikfest.

Tisdag kommer och denna dag är ämnat för våra mopeder. Det är racing i all ära med Dragrace till att börja med för att sedan lämna stadskärnan och dra vidare in i skogen. Ett helt nytt evenemang där enduro är momentet och skall avklaras i fyra olika etapper på stadens alla motionsspår.

Onsdag och vi är nu halvvägs in i härligheten. Denna eftermiddag brukar bjuda på sol och varma vindar när snöskotrarnas mästare skall besegra ytspänningen vid hotell Lappland. I år heter tävlingen Net 1 Open Water Challange då Net 1, mobilt bredband, klivit in som huvudsponsorer för evenemanget. Ett event som lockar tusentals besökare varje år där få går hem besviken.

Kvällens aktiviteter handlar om After Skoter på Hotell Lappland. Där blir de håll igång med Custom Covers som också förgyller tillvaron under Net 1 Open Water Challange. Eurodiscodängor kommer avlösa varandra mellan spelningarna och gissningsvis kommer dansgolvet aldrig sluta gunga.

Torsdag blir vi Retro på riktigt och då är de den årliga mopedutställningen med mopperally och tipsrunda som drar upp mot hundratalet gamla klassiker. Det är ungefär vad Retroevent har att erbjuda under årets upplaga och vi hoppas att ni lika troget som alltid besöker våra event. Vi gör dem för er så se till att inte missa årets höjdpunkt, Motorveckan 2011.

1 kommentar
Etiketter:

Gammeldags gräddtårta med karameller

Av , , Bli först att kommentera 1

2010 börjar närma sig sitt slut och så även eran då man kunnat kalla sig för en ung man i 20 års åldern. Dagen innan nyårsafton kommer beskedet att man inte längre är 29 utan det är dags att bli "vuxen". Kommer tyvär inte närvara i Lycksele den dagen så nu idag den 27 Dec bjuds det på tårta för den som känner sig sugen efter 16.oo. Har bakat några timmar och det blev en herrejössestung tårta. Inte för att man är någon expert inom området men en gammeldags gräddtårta med karameller kan väl aldrig gå fel?

 

En årskrönika hade jag tänkt hinna med för att sumera Lyckseleåret ur min vinkel och vilka förhoppningar man ska ha inför nästa år. Det kommer nog strax efter nyår så tills dess ha en bra nyår och ett gott nytt år.

Till alla er som på något sätt trampats på tårna av mig eller mina nära ber jag om ursäkt och hoppas att blånageln går över. Så då var det gjort så då tackar vi för i år!

 

/Marino

Bli först att kommentera

Samverka istället för Motverka

Av , , 5 kommentarer 0

Den 11 juni 2010 har konkurrensverket möte med SVEMO och SBF tillsammans med Riksidrottsförbundet med anledning av att detta inte är någon ovanlig företeelse i vårt avlånga land. 

Går att läsa om detta på följande länk:  http://iloapp.landracing.se/blog/lsrblogg?ShowFile&doc=1289497898.pdf

Historien upprepar sig trots att konkurrensverket gett SVEMO och SBF chansen att själva rätta till problematiken kring sitt regelverk då dem fastställt att såväl SVEMO´s som SBF´s verksamheter faller inom lagen för konkurrensmässig verksamhet vilket innebär att man inte får försvåra för sina medlemmar att delta i annan verksamhet. Läs länken ovan så får du full förståelse.

Nu är ju tanken att vi ska köra ett enkelt bilrace på vår isbana under 2011 där medlemmar kan vara med, visserligen kan ju alla bli medlem vilket i sin tur leder till att alla kan vara med som fyller kriterierna.

Åter till problemet. Träffade på ett par unga grabbar här om dagen som varit riktigt intresserad av att vara med men då dem tillhör en annan motorklubb vilka är anslutna till SVEMO och SBF så kände de en osäkerhet om att få vara med på vår klubbtävling utan att riskera indragna SBF-licenser. Detta ledde till att dem frågade sin motorklubb där svaret var att dem inte fick delta i vårat bilrace.

När ska man i andra änden av snöret förstå att man inte bygger intresset utifrån elitnivå hos framtida tänkbara motorsportsintresserade. Finns ingen anledning att i en så liten stad som Lycksele försöka tävla om ungdomars intresse för Motorsport. Motorsport är en enormt dyr idrottsgren där vi erbjuder ett enklare och billigare alternativ som en instegsport i motorvärlden.

Vill man något måste man få en ärlig chans att lyckas utan att någon sprider desorienterade budskap om ungdomarnas möjligheter att delta i vilka evenemang dem än känner sig attraherad av.

Det gör mig ärligt och uppriktigt gammeldags upprörd. Vill ni själva vara med? Bara att komma, vi stänger ingen ute. Detta är ingen kritik till motorklubben utan mot SBF och SVEMO som tydligen inte fört budskapet vidare till sina underklubbar och dess medlemmar.

Låt klockan ringa och ta en minut till eftertanke om det ändå inte är bättre att försöka samverka istället för att motverka. Vet också att fler och fler leker med tanken och det är jag glad över. Bara ett fåtal kvar att bearbeta tills Lycksele kan utveckla sin fulla potential som motor Sveriges Mecka.

Mvh Marino

5 kommentarer
Etiketter: , , , , , ,

what´s up doc?

Av , , Bli först att kommentera 0

Jay vann idol (Otippat? NOT!), vi har fått en ny politisk styrning och jag är fortfarande en tjockis.. Ja det är väl ungefär vad som har hänt i höst och på förvintern.. Faktiskt så vann grabbens lag mellanstadiecupen också under Lucialiret så man är ruggigt stolt.

Ja just ja, jag har byggt en ny tävlingsmaskin inför årets Burkarcup. En Skidoo Blizzard 7500.. Är väl igentligen fjälla som ska köra den mest då man har svårt å släppa mikrofonen, eller rättare sagt brukar dom tycka att jag gör mig bättre där ;)

Burkarcupen har fått en ny Huvudsponsor för i år och det är BILTEMA som insåg att det kanske var en smart ide att samarbeta med Burkarcupen för det verkar vara rätt bra bevakning på detta Jippo. Bra tänkt BILTEMA ;) Tidningen SnöSkoter är också en stor partner som innebär bra reklam.

Burkarcupen har till i år utvidgats ännu ett snäpp och nu tror jag mig nått den spännvidd som jag önskat. Nästa steg blir att sätta fasta arrangörer och bilda en organisation av dessa arrangörer. Sakta men säkert går vi mot enade och samlade krafter men det tar tid att bygga verksamheter.

Kalender:

Skellefteå – Dragrace (Datum 29/1)

Lycksele/Kåtaberget – Backtävling (Datum 5/2)

Junsele – Cross (Datum 19/2) Spikad

Östersund – Snöoval på Speedwaybana (20/2)

Tvärålund – Långlopp (Datum 26/2)

Korpilombolo – Ovalbana på sjöis (Datum 5/3)

Lycksele – Oval & avslutning (Datum 12/3)

 

Som ni kan se så det som började som ett kompisjippo har spridit sig över halva Sverige som en löpeld och i skrivande stund så är redan 111 förare anmälda till den första tävlingen i Skellefteå. Till vår ärade backtävling har redan 101 anmält sig och till avslutningen som är flera månader kvar till är 102 anmälda. Skulle tro att vi är nära 200-strecket när vi närmar oss Mars.

Vad har hänt rent planeringsmässigt för tiden som kommer då?

Som det ser ut just nu så kan vi nog köra ett Julaftonsrally (träffas å köra) på Isbanan då isarna fryser så det knakar. Isbanan är klar men har inte öppnats officiellt.

Knuffarcupen, en enkel biltävling på is där man kör i lag om 3-4 personer på isbana i 3 timmar och antalet varv avgör vinnaren. En social tävling där tanken är att vi ska ha skitskoj fast skitbilligt. Detta blir i slutet av Januari.

Burkarcupen som jag ovan nämnt drar igång 29 Januari och tar upp all tid fram till finalen som i år avgörs i Lycksele den 12 Mars. Förutom att bara se Burkarcupsfinalen kommer ni också få bevittna storheter som Fredrik Holmgren, Ulf Baudin, Anders Sjöström, Kjell Engström, Oliver Nilsson, Tård Olausson, mfl göra upp i the final battle som vi valt att kalla Race of Champions vilket det också är. För er som inte visste så var det dessa herrar som dominerade banorna på 70-80 talet.

Denna samma helg som Burkarcupsfinalen går av stapeln så kommer så även en Skoterfestival att upprättas. Planeringsarbetet är i stort sett klart och många aktiviteter är att vänta. På Lördagen efter Burkarfinalen skall den största skoterfest som Lycksele uppbringat avklaras på Hotell Lappland. Be there.

På Marknaden åker skoj-luvan på igen och en helt ny form av skotersport skall visas upp för er människor. "Enstånksenduro med pistolskytte" Sug på den en stund så kommer jag återkomma längre fram.

Vi får se längre fram i vår om det blir ett enklare race också i Lycksele där vi avslutar skotersäsongen och träffas en sista gång.

Motorveckans planeringar har dragit igång och vi kommer stå för en del nya event som förhoppningsvis skall få er besökare att skratta eller gråta, vilket får ni välja själv.

Föreningen är under omstrukturering och som det verkar har alla fått en nytändning. Nytt namn också. Lycksele Retro Event ska ni nu hålla koll efter och LMU kommer gå i graven. Dock är det samma förening och nästan samma människor bara det att vi inte är så purfärsk längre så vi får kalla oss för ungdommar.

Och dagens sista fråga, vad har ni gjort i höst?

 

Bli först att kommentera
Etiketter: ,

Motorveckans ridåer går snart upp

Av , , 3 kommentarer 4

Sommar sol och bad, semesterns ljuva frid.

Turismens iver, ger näringen ingen tid.

Tid att umgås, tid att spilla.

Men varför klaga, de betalar dess villa.

Så som också Motorveckan, i himlen och på jorden.

Det underbaraste, som händer här i norden.

Dock är de ej, endast glitter och glamour.

Många långa nätter, ideela krafter nöter skor.

Snart är dock timman slagen, då samlas vi alla åter.

Blod svett och tårar, varje droppe vi förlåter.

24 Juli är det dags, moppar på travoval.

25 rockar barnen, trollringen blir total.

Ävan bedjer vi till herren ovan, på gammplatsen denna dag.

Att måndag den 26:e, fylls våra sinnen till behag.

Då fylls Lycksele centrum, med bilar och annat spex.

Kanske däribland, en Ferrari med ett "kex".

På kvällen går de hett, då däck skall vi åter spränga.

Samhalls industri, blir snart en plats att hänga.

Tisdag kommer snart, ett dragrace i vår stad.

Moppar från alla tider, gör människan väldigt glad.

På kvällen skall de åter sladdas, runt koner blir de drift.

Än om jag håller tummen upp, vill jag inte ha någon lift.

Onsdag ger rekord, med karting dagen lång.

Kvällen bjuder sen, på skoter hopp och sång.

Torsdag nalkas ljuvligt, då backspegeln kommer fram.

Torget präglas åter, av sånt som samlat damm.

Loppis marknad och mer moped, en skoter blank & fin.

Goa glada gubbar, hela torget har god min.

På motorstadions fräna bana, ska de köras rätt brutalt.

Hoppas bältet sitter åt, och sinnet hålles svalt.

Rock and Roll med Eva E, centrum skall nu gunga.

Torsdagkväll på Torget, nu måste alla sjunga.

Fredag rimmar klassiskt, med rally och con cour de charm.

Red Hot Race på travet, bara namnet gör mig varm,

Kvällen bjuder åter, på festlighet och dans.

Mot torget ringlar folket, likt kattens långa svans.

Lördag är final, med en utställning utan like.

Vissa bättre än ny, en del direkt från dike.

Crousing genom staden, på torget håll i gång.

Glädjen strömmar flödigt, i Lycksele natten lång.

 

Välkommen käre vän, från var du än stammen har.

Observera bara risken, att i Lycksele för evigt bli kvar!

 

/Marino Carlsson

3 kommentarer

Ungdomsfrågor – En idé att diskutera

Av , , 7 kommentarer 3

Ta dig gärna tid att läsa detta!

Facebook är en bra marknadsföringsplats då vännerlistorna ofta är långa och besöksloggen är glödhet. VK bloggen är dock lite mer offentlig så tänkte att jag kunde sprida ut en liten idé å tanke som jag har och även diskuterat genom åren med våra politiker utan att särskilt mycket har hänt. Detta till trots högaktade ord om idén.

Män i skor likväl som djur i vår hage trampar snett ibland och de måste vi, än om vi redan  till viss del gör, bli bättre på att kunna acceptera. Ungdomskriminalitet, utanförskap och ensamvargar är inte något som blir mindre av och det kryper längre och längre ner i åldrarna. När fröken en gång i mellanstadiet sa att en nål blir snart ett silverfat var väl inget man någonsin kunde tro var sant när en dajm snattades på lokalbutiken. Att de sedan visar sig vara de mest sanna uttryck någon klämt ur sig är endast ett faktum. Med att acceptera menar jag inte att de är oki men vi måste se värdet i dessa människor också och se om det kanske finns, som de oftast gör, kvaliteér/kreativitet som går använda till något positivt istället.

För många år sedan gjorde jag en mindre förundersökning bland ungdomar om varför dom inte engagerar sig istället för att visa sitt missnöje med att de inte fanns något att göra. De tre vanligaste svaren var, i följande ordning:

* Ingen lyssnar på oss ändå

* Vi vet inte hur vi ska göra, det verkar så svårt

* Vi är rädd att göra bort oss å misslyckas

Visst, det är mycket jobb att skapa något men när man väl skapat något så finns de få presenter i världen som kan mäta sig med att ha lyckas.

Frågor som vi måste ställa oss:

Varför kommer man till ett läge där man sparkar sönder en blomkruka på torget?

* Kanske för att man hade inte bättre för sig och tanken om att de är fel saknas.

Vilka är dessa ungdomar/människor och varför gjorde man det?

* Kanske svansarna av ungdomar som inte tillhör ett fotbollslag eller annan grupering där liknande aktiviteter aldrig skulle accepteras bland de nära.

Vilka förebyggande åtaganden kunde ha förhindrat det?

* Kanske ett ökat utbud av organsierad verksamhet och ett tydligare budskap om vad som är acceptabelt och inte i vårat samhälle.

Hade något i individens närtid kunnat förhindra det?

* Förmodligen en kamratskap med sunda värderingar, ett sällskap man för allt i världen inte vill hamna utanför. (typ ett fotbollslag) (kamratfostran)

Droger bland ungdommar (igentligen överhuvudtaget) ska vi acceptera det?

* Absolut inte, ett stadigare grepp där vi som står utanför måste visa att vi inte på några vilkor accepterar droger bland våra kamrater.

Jag säger mig inte ha lösningen på världsproblemet men jag tror jag kan sitta på en huvudindigriens för att förhindra utanförskap hos dem som inte är hockey eller fotbolls bunden.

Idén

Att känna att man är bra på någonting eller att lyckas med någonting är det bästa drivmedlet en människa kan känna att vilja utvecklas. Att inte behöva vara ensam utan att få verka i grupp ger den trygghet många saknar. För detta måste vi plocka fram ett verktyg som kan leda dessa ungdomar till det tidigare nämnda. Verkyget skulle också användas till att rekrytera/utbilda eventpersonal och skapa arrangemang.

Verktyget skulle bestå av en anställd person hos kommunen (vore dumt att tro något annat än att jag skulle söka jobbet) som heltid jobbar med frågor runt ungdomar och evenemang. Verktyget skulle få resurser att satsa på marknära kontakt med våra ungdomar för att kunna föreläsa/informera/engagera/inspirera dem att göra något åt sitt särskilda intresse.

Utbildning:

Jag har varit på ett par utbildningar/kurser ang event/arrangemang och gruppbildande för nybörjare utan att bli särskilt imponerad. Visst så var de duktiga individer som talade om sina erfarenheter men på helt fel nivå. Vi måste börja på gräsrotsnivå för att kunna ta steget 2. Detta skulle kunna göras i studiecirkelverksamhet eller dyligt där största finansieringen skulle ske i form av cirkelmedel. De olika grupperingarna skulle sedan, såklart beroende av effektivitet, ha olika mycket medel för vidareutveckling. Motorveckan startade också med 0kr i budget en dag för snart 7år sedan. Med detta vill jag bara visa på att allt behöver inte kosta enorma pengar i ett skattefinansierat projekt.

Ungdomsbemötande:

Våra olika sociala instanser har upp över öronen  med ungdomar som man inte riktigt vet hur man ska hantera. Vars ska man placera dem? Vem ska ta hand om dem? Hur ska vi hitta en vettig sysselsättning? Etc.. Verktyget skulle tex kunna leda till lämpliga projekt där dessa ungdomar kommer till en nog nära verklighet för att vilja anstränga sig och delta med en öppen attityd. Då man en gång själv var ung och inte allt för lyhörd den vuxna världen så hade man väldigt svårt att finna tillit till allt folk som rörde sig i kulisserna oavsett om det rörde sig om polis eller socialarbetare. Kanske man kan bygga närmre relationer med ett sådant verktyg som vet vad ungdomarna pratar om och förstår hur dem tänker när dom bara säger att morsan är dum i huvve å "snutj-arna" tror dom är så inni h-vete tuff. Med en jordnära kontakt finns större chans att bli hörd.

Föräldrarollen:

I många av de schemalagda aktiviteter som finns i vårat samhälle så som fotboll och ishockey finns där föräldrar som jobbar för sina barn. Varför skulle vi inte kunna finna en snickarpappa som kan hjälpa sitt barn att bygga en skatebordramp. Varför skulle vi inte kunna hitta en bakarmamma som kan baka bröd för BMX-gruppen att sälja till förmån för cykelbanan. Varför skulle vi inte kunna ställa upp som föräldrar i grupp med våra barn att diskutera problem och lösningar som i vilken annan idrott/gruppering som helst.

Lokalfråga:

Kommunen har redan många fungerande aktivitetslokaler i form av fritidsgårdar där mycket av aktiviteterna skulle kunna äga rum. Studieförbunden har även en hel del arenor för kurser och aktiviteter. Våra skolor har också projektarbeten som mycket väl skulle kunna vävas in i en sådan här verksamhet. Självklart skulle de behövas en fast egen punkt också där man vet att man hör hemma men lokalfrågan skulle kunna såväl finansieras som lösas, åtminstånde till viss del, via något av alla våra fastighetsbolag i kommunen.

Finansiering:

Detta är den punkt där allt brukar stöpa. Självklart är jag införstådd i att anställa en person per heltid är en stor kostnad för kommunen. Att det sedan ska finnas medel i verksamheten för att på ett effektivit sätt kunna bedriva sin verksamhet är också en utgift att täcka. Som skattebetalare hoppas jag att man är beredd att betala för att få bukt med de problem man sitter å klagar över i kommentarsfält under tidningsrubrikerna. Jag tror också att Lyckseles invånare och skattebetalare skulle välkomna den politik som en dag ger gehör för att en radikal förändring i ungdomsfrågorna kommer till stånd. Verksamheten i sig kan finansiera delar av projekten via studieförbund, projektpengar, stipendier, fonder etc men man måste ändå se krast på frågan och att de stort kommer måsta ligga på skattebetalarnas konto är det nog inga tvivel på.

Jag har fått frågan om varför man inte satsar företagsmässigt på detta projekt och svaret är rätt enkelt tycker jag. Pengar skapar problem och att någon ska tjäna på en sådan här verksamhet ser jag ingen framtid på av olika anledningar. Hur man sedan ska kunna vika sig till de viktigaste frågorna om det samtidigt ska tjänas pengar på en sådan verksamhet ser jag heller inte någon logisk lösning på då det vinstdrivande aspekterna skulle bli av större vikt än grundtanken, ungdomarna.

Vad skulle detta kunna ge då?

Med tanke på den problematik jag beskrivit i detta kanske långa inlägg så finns självklart en tanke och ett hopp om att några av de vilsna själar som springer runt i sin yra kunde finna en helt egen plats i vårat samhälle. Kanske skapas ett par eller flera nya arrangemang av olika rang i vår kommun. Kanske håller sig några extra borta från olämpligheter om man i en grupp har klara regler om vad som gäller för att få vara med. Ett nära samarbete med Polisen som också skulle resultera i en bättre förståelse mellan våra nybörjarvuxna och verkligheten man är på väg in i. Kanske under resans gång kommer dessa ungdomar i kontakt med näringslivet och kan bygga upp ett förtroende för individen stort nog att man kanske en dag kan få ett arbete. Möjligheterna är många bara vi vågar tro och satsa på våra ungdomar även om de fått en krokig start på livet. Märk väl att detta handlar absolut inte enbart om ungdomar med problem, utan även om dem som bara inte funnit sin plats.

 

Värt att tänka på!

Räddar man en endaste person från drogernas värld vart annat år så har denna verksamhet finansierat sig själv många gånger om.

 

Lämna gärna din tanke om detta och se det som ett öppet forum att utveckla idén. Kanske är det endast ett par bitar i min idé som är god och du sitter på en annan bit i tårtan. Jag är inte insatt i allt vad som görs för våra ungdomar redan men jag har en god insikt i att vara ung och nybörjare på att vara vuxen. Kasta skit om du tycker det är vansinnigt men lämna gärna en åsikt om varför isf så jag kan bilda en uppfattning och kanske kanske omvärdera. Detta är inget valfläsk då jag är helt oengagerad i politik och har heller inget parti närmre hjärtat än något annat. Vill bara lyfta frågan och hoppas någon politiker eller tjänsteman kan ta en liten tankeställare om detta var värt att ens läsa.

 

 

7 kommentarer
Etiketter: , , , ,

Konstgräscup för UFF

Av , , Bli först att kommentera 0

Efter många om och men så fick vi i UFF beskedet om att vi skulle få vara med i Dommarcupen nu på Lördag i Lycksele. Mycket fuffens kändes ligga i luften men efter lite jävlar anamma från vår sida så var vi med. Nu ska vi möta Rusksele 2 ggr i gruppspelet för att sedan spela slutspel beroende hur de går.

Vi har ikväll gjort laguppställningen klar och det är ett laddat Umgransele som kommer stå på banan. Med några nyckelspelare borta på vift ställs vi mot ett etablerat Div 5 lag. Inte fören i slutspelet av denna cup får vi möta de motstånd serien kommer erbjuda.

UFF kommer spela kl. 10.oo & 13.oo mot Rusksele för er som är nyfiken på vad vi lyckats koka ihop för trupp. Man hör många som är positiva till initiativet att vi startat upp Umgransele igen och det känns kul.

Vi ses på Tannen på Lördag!

Som skutte ur kanon, flög boll´n från skon!

Mvh Marino

Bli först att kommentera
Etiketter: , , ,

Snack eller verkstad?

Av , , Bli först att kommentera 3

Träffade just en bloggläsare som undrade om jag tränade något eller om de vara var snack. Jovars nog rör de på sig och 106kg visade vågen denna dag så det är åt rätt håll.

Mina ben har i flertaget dagar känts som 2 blåmärken i bilpress. Träningsmatch i måndags, inomhus igår och ikväll kliver Umgransele FF på sitt första träningspass utomhus på konstgräset.

Att muskelaturen i kroppen är byggd på så sätt att den visar starkt motstånd till att träna när den förslappats. Jag förundas alla nätta pojkar som ser ut att aldrig bli trött. Tycker de borde finna en lätt apparat att fäste vid benen med kardborre som syresätter musklerna. Så mycket lättare de skulle vara att komma igång, för det är det som är jobbigast.

I övrigt så håller jag på lusläsa en bok om stipendier och fonder för att söka delfinanser för ett ungdoms/arrangemangsprojekt i Lycksele. Ska på återmöte på Torsdag för vidare diskutioner.

8 år av slit kanske en dag får resultera i något mer än en klapp på axeln. Förhoppningen och önskan är att en dag kunna jobba med det man gör. I dagens samhälle är det fler och fler organisationer som behöver frivilligarbetare men de är svårare och svårare att finna. Det är synd om man ska måsta privatisera event för att finna drivkraft och jag hoppas att kommunen och andra instanser förstår detta då det kommer bli helt andra prisbilder för den enskilde besökaren om någon ska leva på det dom gör. Som turist betalar man gärna pengar för då har man en resekassa men som dagobert är det annorlunda.

Ska inte göra för långa utlägg om detta denna gång men i kuliserna kämpar jag för att få fler att engagera sig men det krävs utbildning och tydlig information på rätt nivå. 

Stick inte en gris i stjärten om du inte vill få hål i din julskinka!

Mvh Marino

Bli först att kommentera
Etiketter: , , , ,

Umgransele FF har fått gräskänning

Av , , Bli först att kommentera 1

Ja idag kom ett direkt eldprov då vi sattes på en träningsmatch mot Div 4 laget Betsele. Kanske var lite att ta i då det var första gången som någon av oss gick ut på gräs i år.. Betsele har givetvis tränat sedan planen blev klar men för oss UFF-are var det annorlunda.

Betsele rullade riktigt bra fotboll och var också de lag som förde matchen. Efter första halvlek så tyckte jag nog ändå att vi stått emot riktigt bra och de kändes rätt oki för att vara första gången. Vi på anfallssidan fick lite boll då det oftast tog stopp på mitten genom bra markeringsspel och så kanske inte riktigt känslan han sätta sig riktigt. Många av våra spelare är ju också sådana som slutade med fotbollen för 10-15 år sedan så vi har lite att jobba med. När vi väl fick bollen upp på anfallssidan där jag själv befinner mig så blev vi aningen stressade och ville för mycket varpå avsluten inte riktigt tog sig till nätet. Ett par fina avslut hade vi dock varav 2 rökare, en av Oskar Sjöberg som på sträckt halvmiss fick iväg en riktig vänsterkanon. Den andra av Oskar Broberg efter ett tillbakaspel och målvakten fick verkligen sträcka ut för att greppa den. Vi fick med oss många hörnor och inlägg så visst hade vi bollen på deras planhalva ibland. Jonta Ejebro fick ett läge och klämde till en skruvad lyftboll mot bortre krysset. Lite mindre träff och den hade suttit finfint.

Med lite övning och speltid så kommer nog känslan också och det avgör ju hur lång tid de tar att ta emot en boll innan man kan leverera den vidare. Med snabbare spel kommer detta att bli riktigt bra och jag är mycket förväntansfull inför vårat första möte på lika vilkor, alltså att möta lag i samma Division.

Backlinjen i UFF får bra betyg och UFF har fått en ny Backtallang och det är LSK målisen Jimmy Lundberg. Vilken kämpe och vilken speed han har.

Sammanfattningsvis gjorde alla en bra insats trots förlust med 4-0 och jag tycker vi fick bra koll på läget och nu blickar vi fram emot nästa helgs konstgräscup på Tannen.

Tack för idag och på återseende!

Mvh Marino

Bli först att kommentera
Etiketter: , , ,

Konkurrentgranskning på Tannen

Av , , Bli först att kommentera 0

Idag gästades Ruskseles herrlag av Gunnarn IK på konstgräset i en träningsmatch. Gunnarn var de lag jag kommit för att granska och studera då dem ligger i vårat Umgransele FF´s serie inför detta år. 

Här tåblödar Gunnarnbacken iväg bollen vid inspark

Litet matchreferat

När matchen drog igång startade Gunnarn på 3:an och efter bara några minuter så hade man haft ett avslut mot målet, märk väl, mot målet, inte på målet. Detta var väl igentligen det som visades av Gunnarn fram tills att Ruskseles målvakt klipper Gunnarns anfallare och "stor-visselpipan" ljudar straff. Gunnarn sätter en snygg och säker straff i målvaktens vänstra sida av målburen. Återigen tar Rusksele över matchen och det börjar vara lite som händer på Ruskseles planhalva. Rusksele smackar in 1-1 på en väldigt snabbt slagen frispark av en filurig Morgan och målvakten som just hittat en frimärksamling vid sin ena målstolpe slog bara ut armarna och såg sig besegrad. 2-1 kommer så småning om på ett långskott som målvakten tappar och enkelt slås in. 3-1 var lite mer av ett spelmål där Ruskseles forward tar lite revanch efter en avslutningsblobba momentet just innan. Rusksele fortsätter äga matchen men så kommer den stora pipan igen. Ännu en straff för Gunnarn och den spelade tränaren slår nu själv in den mycket inövat i målvaktens högra stolpe och in. Lycksele får också en straff till sin favör i slutskedet av matchen efter att en Gunnarnförsvarare försökte agera ryggsäck. Enkel match för straffläggaren och det var 4-1.

Det var inget skönspel som bjöds och en härlig kommentar av en Ruskseleanknyten tränare var, efter att bollen landat flertaget gånger utanför stängslet, det märks på spelkvaliten och känslan hur ofta bollen är utanför plan. Nu ska man väl inte dömma för hårt då det iaf för Gunnarns del är första gången utomhus i vår men nog hoppas man se lite bättre känsla än så här. Det är ju ändå fotbollsspelare vi pratar om. Mottagningar, passningar och avslut var allt för ofta för onära för att vara oki men det kanske kommer..

Jag blev sedan tvungen att dra på jobbet så jag missade slutskedet. Huruvida matchen slutade 4-1, 5-1 eller 4-2 känns också för mig rätt oviktigt då det var motståndet man ville granska. Nu stundas för egen del en träningsmatch mot Betsele (Div 4) på måndagkväll och att vi kommer hamna under piskan känns solklart men hur bra vi kan stå upp emot storebror återstår att se. Vi skall förhoppningsvis agera farmarlag till just Betsele så det är av intresse för dem att se vad vi har för material att erbjuda då skadorna kommer hoppandes.

Ha en bra dag alla glada så kommer väl en uppdatering hur allt går..

Mvh Marino

Bli först att kommentera
Etiketter: , ,