Samverka istället för Motverka

Den 11 juni 2010 har konkurrensverket möte med SVEMO och SBF tillsammans med Riksidrottsförbundet med anledning av att detta inte är någon ovanlig företeelse i vårt avlånga land. 

Går att läsa om detta på följande länk:  http://iloapp.landracing.se/blog/lsrblogg?ShowFile&doc=1289497898.pdf

Historien upprepar sig trots att konkurrensverket gett SVEMO och SBF chansen att själva rätta till problematiken kring sitt regelverk då dem fastställt att såväl SVEMO´s som SBF´s verksamheter faller inom lagen för konkurrensmässig verksamhet vilket innebär att man inte får försvåra för sina medlemmar att delta i annan verksamhet. Läs länken ovan så får du full förståelse.

Nu är ju tanken att vi ska köra ett enkelt bilrace på vår isbana under 2011 där medlemmar kan vara med, visserligen kan ju alla bli medlem vilket i sin tur leder till att alla kan vara med som fyller kriterierna.

Åter till problemet. Träffade på ett par unga grabbar här om dagen som varit riktigt intresserad av att vara med men då dem tillhör en annan motorklubb vilka är anslutna till SVEMO och SBF så kände de en osäkerhet om att få vara med på vår klubbtävling utan att riskera indragna SBF-licenser. Detta ledde till att dem frågade sin motorklubb där svaret var att dem inte fick delta i vårat bilrace.

När ska man i andra änden av snöret förstå att man inte bygger intresset utifrån elitnivå hos framtida tänkbara motorsportsintresserade. Finns ingen anledning att i en så liten stad som Lycksele försöka tävla om ungdomars intresse för Motorsport. Motorsport är en enormt dyr idrottsgren där vi erbjuder ett enklare och billigare alternativ som en instegsport i motorvärlden.

Vill man något måste man få en ärlig chans att lyckas utan att någon sprider desorienterade budskap om ungdomarnas möjligheter att delta i vilka evenemang dem än känner sig attraherad av.

Det gör mig ärligt och uppriktigt gammeldags upprörd. Vill ni själva vara med? Bara att komma, vi stänger ingen ute. Detta är ingen kritik till motorklubben utan mot SBF och SVEMO som tydligen inte fört budskapet vidare till sina underklubbar och dess medlemmar.

Låt klockan ringa och ta en minut till eftertanke om det ändå inte är bättre att försöka samverka istället för att motverka. Vet också att fler och fler leker med tanken och det är jag glad över. Bara ett fåtal kvar att bearbeta tills Lycksele kan utveckla sin fulla potential som motor Sveriges Mecka.

Mvh Marino

Etiketter: , , , , , ,

5 kommentarer

  1. Daniel Eliasson

    dom drar inte några licenser.vi kollade upp det för något år sen och vi fick till svar var att inte drog dom in några licencer bara för att man körde lite plojtävlingar
    så det är ba att dom kör. sbf är inga poliser som spanar på sina medlemar men det kanske lmk är.

  2. Johan Haraldsson

    Hej!

    Tyvärr är detta ingen vilseledd information, eller ogrundat rykte som sprids. Detta nämns på samtliga utbildningar för såväl funktionärer som förare.

    I de Gemensamma Reglerna för SBF, sidan 21, Kap7, §1:

    ”Innehavare av SBF-licens har inte rätt att anmäla sig till eller delta i bilsporttävling som inte
    sanktionerats av SBF i den mån att deltagandet kan anses bestraffningsbart enligt RF:s stadgar
    kap 14, Förbundsbestraffning. ”

    Källa: http://web.sbf.se/regler/up/99/Gemensamma_Regler_2011.pdf

    Gäller samma för funktionärer, samma regelverk sidan 26.

    …..mer…..

  3. Johan Haraldsson

    ……
    Detta förbinder oss som utbildare och ansvariga för utbildning att följa de regelverk som finns.

    Däremot kan jag hålla med om att det är en onödig paragraf överhuvudtaget….men det är min personliga åsikt.

  4. Marino Carlsson

    Svar till Johan Haraldsson (2010-12-27 23:08)
    Ja då ska det ju bli ruggigt intressant att se vad bestraffningen kommer bli från konkurrensverket då dem redan påvisat konkurrenslagens bestämmelser och huruvida SBF & SVEMO bryter mot dem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.