Hemtjänsten Vindeln

Mats Morin, socialchef, uppsagt i Norrbotten anställd i Vindeln

Av , , Bli först att kommentera 15

Mats Morin fick lämna sin post som socialchef i Norrbotten. ”Han har visat bristande omdöme. ”: http://www.kuriren.nu/nyheter/han-har-visat-bristande-omdome-4500533.aspx” . Trots detta blev han anställt i Vindeln kommun som socialchef av bland annat, Ewa-Maj Karlsson, Centern (hon visste han hade avskedas – telefon samtal). Här får han fortsätta och visa ”bristande omdöme”. Christer Lundgren, ordförande för socialnämnden 2014, även han Centern, vägrade till och med att svara min sista skrivelse där jag begärde att Mats Morin och Birgitta Lindberg, Chef för hemtjänsten, inte ska komma undan med det jag tycker är en lag brott.

På tisdag den 28 januari 2014 stängde Birgitta Lindberg och Mats Morin av hemtjänst till min man, Ove med omedelbar verkan och det utan någon motivering känd för oss. Dom tvångsflyttade Ove till ett hem. Flera veckor senare förklarade hemtjänst chefen på telefon att orsaken för avstängningen var MIN blogg. Ove ställde frågan vad han hade gjort. Hon svarade INGENTING. Hemtjänsten visste att jag var bortrest på jobb för så var det precis alla veckor. Dom visste att jag inte hade möjlighet att hinna hem och att rädda Ove.

Det står i sociallagen att en människa inte får tvångs flyttas ifrån sitt hem. Detta respekteras i andra kommuner till den höga graden att när anhöriga begär att socialen ska hjälpa flytta en sjuk aggressiv människa så vägrar de. Dom hänvisar till att bara polisen kan tvångsflytta någon från sitt hem. (Personlig kommunikation om ett fall i annan kommun). I Vindeln däremot får man flyttar en hjälplös beroende handikappade (med sinnens fulla bruk) som inte har gjort något fel och detta för att stoppa en anhörigs YTTRANDEFRIHET!

För alla utomstående så vill jag påpeka att Ove hade full hjärnkapacitet och pratade klart och tydligt. Ove var dessutom en snäll människa och klagade så gått som aldrig trots att han var mycket fysisk sjuk. Han satt i rullstol och var fullständigt beroende av andra att ta han om hans fysiska behov. Ove tog mycket illa vid sig av denna behandling. – Ifrån sitt eget hem! – och utan förvarning .

Det tog lång tid att få en förklarning. Hemtjänst chefen ringde flera veckor senare för att diskutera omstart av hemtjänst. Jag kunde aldrig våga lämna Ove igen hos hemtjänsten som hade svikit Ove.  Jag var ju tvungen jobba kunde inte fortsätta att vara sjukskriven. Jag funderade på att starta en privat hemtjänst, Ove ville vara hemma. Funderingarna avbröts när biträdande socialchefen och ordförande för socialnämnden, Christer Lundgren erbjöd mig heltidslön som anhörigvårdare för att stanna hemma och sköta om Ove. Kostnaden för samhället halverades jämfört med kostnaden för hemtjänsten. Det var bra för alla inblandade. Denna möjlighet erbjuds inte till alla. Jag tolkade Christer Lundgrens uttalande att jag fick detta erbjudande på grund av behandlingen vi fått. Han sa att han tyckte de var generös. Jag, vi, tackade ja till erbjudandet.

Hade kommunen anställt en social chef med lite högre kvalitets krav hade han erbjudit oss detta när jag skrev till honom och bad om hjälp att hantera hemtjänst chefen. Istället för att hjälpa oss hjälpte han hemtjänst chefen fortsätta sin kamp emot mig, oss! Jag är helt övertygat att hade jag skrivit mer om detta ett år sedan hade socialen dragit in erbjudandet som anhörigvårdare och tvingat Ove till ett hem. (Kommun hade 1 månads uppsägning av mig). Ove ville vara hemma och ett helt onödigt år på ett hem hade varit en stor samhälles-kostanden. Vi måste hjälpas åt, alla anhöriga, och begära att denna möjlighet öppnas för alla. Kostnaden är samma eller lägre än hemtjänst.

I många länder så finns det ingen hjälp till handikappade människor. Det är bra att vi i Sverige har det. Jag har bott i Bolivia under en diktator.  Jag vittnade hur den amerikanska ”foreign aids” check skrevs över till en amerikansk firma. Folk sa upp sig i protest men ingenting hända. Så fungerar en diktatorrstyrd land. Sverige är en demokrati. När tjänstemän får göra som de vill, när lagar inte behöver följas, vad har vi då? Politiker röstar vi fram för att se till att samhället förbli rättvis och fri. Jag ser inte ut att lyckas straffa dessa 2 som straffade Ove men jag kan i alla fall skriva om detta fall i alla media och lämna ut dessa människor. Jag hade tidigare hög respekt för dessa 2 Center politiker. Dom hade båda två makter att hjälpa mer. Rösta inte för Centern!

Bli först att kommentera

Hemtjänst personalen

Av , , Bli först att kommentera 7

Hur har hemtjänsten blivit som den har blivit i hela Sverige. Nu finns det regler för vad de får göra och regler för allt de inte får göra! Jag har pratat med människor både i vår kommun och i andra kommuner. När man pratar med äldre både hemtjänst personal och kunder så får man höra att det fanns en tid när hemtjänsten var där för att göra det kunden ville. Hur blev det topp styrd?

Två punkter måste vi alla anhöriga hjälpas åt att ändra:

Aldrig många olika personal till samma kund: Bygg upp små självständiga grupper av hemtjänst personal som planerar själva, dela ut chefernas löner. Nuvarande med 10-20 olika hemtjänst personal är horribelt. Det känns mycket osannolikt att dessa stora topp styrda påhitt över hela Sverige spara pengar, antagligen är det dyrare. Det som är helt klart är att kunderna mår dåligt av detta. Jag tror inte hemtjänstpersonalen mår bra.

Gör det kunden vill inte det cheferna vill: Det fanns en tid, beskriver hemtjänst personalen från förr, när de fick göra det kunden önskade. De fick laga mat, sopa upp ved skräp, dammsuga eller tvätta fönster om kunden framförde att det var viktigast. Nu svarar många att en dag per 3 veckor finns inbokat städning. En talrik hand diskas! Sonens talrik får stå kvar! …

                                       – - – - – - – - – - – - – - – - – - – -

Vi bor i en liten kommun. Jag och/eller Ove kände de flesta av hemtjänst personalen eller deras familjer som har varit hos oss under åren Ove var sjuk. Alla är och förblir fina ordentliga människor. Alla gjorde bra arbete hos oss. Efter första krisen med disken (som skulle skiljas från familjens disk) fann de sig att ställa in disk i diskmaskinen. En del konflikter som denna löstes. Jag var alltid borta halva veckan och de tog bra hand om Ove. Under andra villkor skulle jag ha kunnat var vänner med alla som kom till oss. Med detta sagt – kommer jag aldrig att kunna förstå att samma fina kvinnor behandlade Ove som de gjorde. Hur kan man inte ta ansvar för det man själv gör!

Var drar man linjen där man inte tar ansvar för sina egna handlingar? Hade cheferna sagt ”åk till Ove och skada han fysiskt” så är jag säker att ingen av er skulle ha gjort det. Era chefer sa åk till Ove och skada han mycket psykiskt. Svik han som är beroende av er – överge han – trots att han inte har gjort något. OCH NI GÖR DET!! Finns det en gräns där man avsäger sig ansvar för egen handling?

Ove var en snäll människa. Ove klagade aldrig trots att han var hjälplös och satt i sin rullstol. Ove höjde aldrig rösten. Även nu, efter hans död, har jag fått berättelser från hans gamla vänner. Ove är känd för att ställa upp för människor till och med sådana som han inte kände. När vi frågad er chef vad Ove hade gjort sa hon ”INGENTING”. Jag blir mycket förvånad om ni tycker att Ove har gjort något fel. Ove undrade verkligen. Han fick aldrig ett svar vad ni tyckte han hade gjort fel. Trots detta kom 2 stycken in i vårt hem tisdag den 28 januari 2014 packade upp en hjälplös handikappade som inte kunde sköta sig själv, Ove. Han var helt beroende av er. Vi hade lämnat Ove i er händer!! Hemtjänsten var avstängd med omedelbar verkan. Ni visste att jag hade åkt till Skellefteå till mitt jobb som alla andra veckor och att jag hade ingen möjlighet att hinna hem och rädda Ove. Ni vet att det är emot lagen att tvångsflytta en människa ifrån sitt hem. Ove var fullständigt beroende av er. Jag sjukskrev mig direkt, i chock, när jag fick telefon samtalet ni hjälpte Ove att ringa till mig. Det tog flera timmar för mig att komma till Skellefteå, packa upp och ta en buss hem igen. Hade ni åkt till Ove en besök till hade jag hunnit hem!

Jag tror inte det är viktigt vilka 2 kvinnor det var – jag tror att ni alla skulle ha gjort samma – baserat på era svar. Under året när jag frågesatt er hantering av olika problem. Alla jag frågade svarade: ”Vi har inget att säga till om”. En personal som var här för annan orsak (sedan ni slutat vara hos oss) sa i förbifarten ”Ni vet väl att det inte var vi!” (Jag uppfattade att det var avstängningen och flyttningen hon hänvisade till). Hoppas ni vet att era chefer har lagt hela skulden på er och ni fortsätter att stöda era chefer? Ni svek Ove!

 

Från början tyckte jag mycket om hemtjänst personalen. Deras hjälp gjorde det lättare att överleva Oves sjukdom. Sju olika på ett dygn är inte trevligt men jag klarade det. När det blev 14 olika på ett dygn då sluta det vara trevligt. Ett hem kan aldrig vara en arbetsplats. INTE EN ENDA GÅNG fick vi någon motivering varför det skulle komma 2 personal och en skulle titta på. Dom tog mitt hem ifrån mig. Två gånger grinade hemtjänst kvinnor när de gick här ifrån.  Dom grinade när jag, inte OVE, bad en av dem att lämna mitt hus när hon hade ingenting att göra. Dom förklarat att de hade order att stanna 2 stycken hela besöket (trots att det bara fanns arbetsuppgifter för en). Ingen motivering bara följa order! På grund av de som var lessen och gissningen att de inte tycket om mig hade jag tagit över skötseln av Ove helt när jag var hemma. Detta trots den belastning det innebar på mig när jag jobbade heltid. Hemtjänsten kom bara när jag inte var hemma! Hemtjänsten behövde aldrig träffa mig! Jag hade precis skrivit denna blogg. Flera veckor efter händelsen berättade er hemtjänst chef att det var MIN blogg som gjorde att man stängde av Ove från hemtjänsten. På grund av bloggen vägrade hemtjänst personalen att komma till Ove – så sa cheferna!

Det hade betytt mycket till Ove om några av er hade kommit och hälsat på honom förklarat vad ni tyckte han gjort fel mot er. Ni gjorde illa han. En av alla hemtjänst personal kom, hälsade på Ove och frågad om hon kunde hjälpa. Hon blev vår vän. Känns det bra ni andra – ni tycker ni gjorde rätt?

                                      - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - –

Bli först att kommentera

De flesta är bra människor på socialen i Vindeln

Av , , Bli först att kommentera 8

outdoorpermobil ovetraktor

Det är bara 2 inom socialen som inte respekterar hjälplösa handikappade. Resten är, i min erfarenhet, stödande och bra. Oves tyckte att svensk media har en mycket konstig värdering: Täck över namnen och ansikten på kriminella och människor som har gjort fel. Visa ansikten och namn på goda och bra människor. Ove tyckte att det skulle vara tvärt om. Jag kommer att skriva mycket framöver i alla sociala media som är tillgänglig till mig och då följer jag Oves råd i minnet av honom.

Arbetsterapeuten: Ove fick en outdoor-permobil sommaren 2014. Se bilderna. Det var underbart. Han kunde köra den själv och vi gick långa promenader hela sommaren. Han kunde vara med i ute arbete, köra runt och lära ut det jag och barnen behöver kunna för att leva utan han. Vi har fått all hjälpmedel i huset vi kunde behöva och det fort av 2 olika arbetsterapeuter under åren Ove varit sjuk. Tack.

Biträdande socialchef: Hon har ställt upp för oss om och om igen med vänlighet. Vi fick all bostadsanpassning vi kunde behöva och annat… Mest av allt ställde hon upp till 100% när Ove sveks så fullständigt (det denna blogg handlar om). Hon ordnade att jag fick anhörigbidrag att sköta Ove. Kostnaden för skattebetalarna HALVERADES medan vår ekonomi fortsatt normalt! Hur kan det vara att detta inte erbjuds till andra? Ove fick vara hemma – Vårat hem fick återgå till att vara ett hem och inte en arbetsplats. Tack.

Biståndshandläggare: Hon har alltid diskuterat med mig och Ove och beslutat exakt det vi har begärt och behövde. Tack.

Utöver socialen har vi haft regelbunden hjälp av AHS med hembesök. Läkarna och sköterskorna där har bara ställt upp, kört hela vägen ut till oss, kommit så snart vi har ringt. Neurologen i Umeå har funnits till hands och hjälpt till allt de kunde hitta på att göra. Tack.

Jag tackar dessa människor. Dom gjorde de sista åren med Ove så bara det gick att göra!

Bli först att kommentera

Kryssa Nils Seye Larsen nr 9 på miljöpartiets riksdagslista

Av , , Bli först att kommentera 3

nilsseyeliten

Det behövs representanter i riksdagen med egen erfarenhet av att vara handikappat och beroende av samhällets stöd för att få en acceptabel livskvalitet. Kryssa Nils Seye Larsen nr 9 på miljöpartiets riksdagslista. Utöver att Nils sitter i rullstol har han ett stor politiskt engagemang och kunnande.

https://www.facebook.com/nilsseyeriksdagen

 

Bli först att kommentera

Internet Halleluja!

Av , , Bli först att kommentera 13

Social nämnden i samarbete med Karina Wahlberg har föreslaget en lite oväntat med bra lösning. Vi är nöjd med detta förslag och har tackat ja.

Tänk att det inte händer något utan internet. Internet har blivit det ända sättet för vanliga människor att ha någon makt. Visst är det synd att trots att jag använde alla kända nivåer att begära hjälp från så var det INGEN som ens gav oss det minsta diskussion före jag börja denna blogg.

Vi måste alla hjälpas åt att aldrig ge regeringar eller EU makten att stänga eller censurera internet. Historisksätt är detta första gången som vanliga människor har tillgång till en källa för att komma ur sin maktlöshet.

Bli först att kommentera

Social kontoret har en del bra chefer medan andra utsätter medborgarna för mycket kränkande behandling.

Av , , Bli först att kommentera 7

torsdag 002 torsdag 004

Vi har haft en hel del kontakt med vise socialchefen Karina Wahlberg. Jag, Marita, uppfattar att vi har fått bra hjälp och behandlat med största respekt även när jag har blivit uppjagat och uppfattat att det blivit något missförstånd. Karina Wahlberg har hjälpt oss med bostadsanpassning och natt placering av vår yngsta dotter när jag inte kunde vara hemma alla nätter. Nu har alla barn flyttat hemifrån. Det finns chefer i Vindelns kommun som vi har förtroende i och trivs med.

Vi har fått höra att arbetsmiljölagen har prioritering över socialtjänstlagen. Så är ej fallet. ”Socialtjänstlagen och arbetsmiljölagen är jämbördiga och gäller parallellt utan att någon av dem har företräde framför den andra.” Kvot från arbetsmiljöverket:  http://www.av.se/teman/omsorg/

I ett annat dokument på samma sida: ”Tillsynen enligt arbetsmiljölagen utövas i första hand av yrkesinspektionen. I 15 § arbetsmiljöförordningen regleras i vilken omfattning inspektionsbesök i hemmet skall ske.” Vi skulle vilja ha en inspektör som kom till vårt hem och observerade alla moment och beskrev risk moment och vad som inte är bra. Då skulle alla diskussioner om den fysiska arbetsmiljön i hemmet klarna. Vi tror att vi har många hjälpmedel och förflyttningarna av Ove är inte belastande. Utöver alla hjälpmedel kan Ove instruera vem som helst (som vill lyssna) om varje moment.

Dagens vy genom Oves fönster: Ser ni älgen som går förbi. Hackspetten kommer ofta.

Bli först att kommentera

Nyt styr system TV, radio, telefon

Av , , Bli först att kommentera 15

20140204_160221 20140204_160244

I dag fick Ove en ny styr system från hjälpmedelscentralen. Han kan sätta av och på TV och stereon. Han kan bläddra bland kanalerna. Han kan ringa och svara telefon själv. På den andra bilden syns fågelbordet och öppningen i skogen som en vän har röjt så Ove kan kolla älgarna som går förbi. Vad fåglarna äter! Skogen och djur har varit en stor del av Oves liv. Vad fult att ta bort denna miljö från han. Nu har det varit exakt 1 vecka sedan Mats Morin och Birgitta Lindberg med omedelbar verkan stoppade all hemtjänst till Ove. Fortfarande har vi inte fått veta orsaken. Fortfarande har resten av kommun och politikerna inte brytt sig. Han som lovade att ringa i kväll uteblev. God natt alla ni som har svikit oss!

Bli först att kommentera

Hur anmäler man sociala lagbrott? Är det rimligt att man måste flytta ifrån Vindeln för att få hemtjänst som man får vara med och bestämma om?

Av , , Bli först att kommentera 12

20140202_102145 20140202_102301

Än har inte ens socialchefen berättat varför han har stängt av all hemtjänst. Än har inte politikerna lyft ett finger. Jag har skrivit e-post till alla på socialnämnden.  Ove är beviljat mycket hemtjänst genom biståndshandläggaren. Han har haft det redan ca 3 år nu. Man behöver tydligen inte följa lagen i Vindeln? Man behöver tydligen inte ens motivera sina beslut?

Jag har hem att betala för och barn att försörja. Jag kan inte sluta jobba och leva på inget. I Sverige får man inte valet att själv sköta sina anhöriga med en rimlig ersättning. Tänk om jag fick hälften, kanske en tredjedel av vad hemtjänsten lägger ut på Ove varje månad, då hade vi haft det ekonomiskt bra.

Nu är det så att jag tycker mycket om mitt jobb. Jag hade inte tänkt överge jobbet och sköta Ove men med det bråk vi nu utsätts för så skulle jag ta över all skötsel av Ove om det fanns en sådan val? Tänk om vi fick disponera pengarna som hemtjänsten lägger ut på Ove. Kunde vi själv anställa några ungdomar. Oves behov är inte av sjukvårdande karaktär det är mest tekniskt. Som tur är kan Ove i detalj förklara alla moment och det får göra om och om igen.

Man kan få 100 dagar max från försäkringskassan. Dessa dagar har jag tagit för att vara hemma en extra dag per vecka sista åren. Nu finns max 6000:-/månad oavsett hur mycket jag sköter Ove. En politisk motion kommer att ta år att få igenom – alltså – för sent för oss. Kanske man kan öppna en konkurrerande hemtjänst i Vindeln! Problemet är tidsfrågan, kan man få det godkänt omedelbart?

Jag har ett ärende hos IVO. Hoppas att vår handläggare har tid att prata med mig måndag. Denna avstängning har jag inte hunnit anmäla än. Jag har förstått att polisen inte hanterar sociala lagbrott. Alltså kan jag inte polisanmäla socialchefen. Hur anmäler man sådana lagbrott? Jag lägger ut min e-post här, åt de av mina läsare som har erfarenhet och inte vill utelämna sig till allmänheten: marita.sundkvist@envion.se .

Läkarna framförde att statistiskt sätt hade Ove bara 2 år att leva när han fick sin diagnos! Vi är nu på 4:de året. Jag är mycket tacksam för detta extra tid vi har fått. Problemet med att vänta för ett domstolsbeslut för lagbrott är att tiden tickar för Ove vi måste ha hjälp nu, inte i framtiden. Är det rimligt att vi måste flytta ifrån Vindeln? Ska alla som har hemtjänst i Vindeln och vill vara delaktig i planeringen vara orolig att de även blir överkörda och avstängd.

Jag vill påpeka att Ove är en egen juridisk person. Ove har inte någon nedsatt hjärnfunktion och Ove pratar flytande och klart. Oves muskel styrka är kraftigt nedsatt så han kan inte skriva. Ove sitter upprätt i rullstolen 16 timmar per dygn och i är sängen ca 8 timmar per dygn. Ove är alert och pigg han rör ständigt de muskler han fortfarande kan röra. Ingen annan än Ove själv svarar för hans åsikter. Jag vet att Ove inte håller med om alla mina formuleringar. även om han håller med om en del av åsikterna. Detta är alltså min blogg och mina åsikter.

Bli först att kommentera

Bland rötäggen finns fullt av underbara människor

Av , , 1 kommentar 10
tvungsförflyttat tíll hem. Hemma igen.

tvångsförflyttat tíll hem. Hemma igen.

jan2014 011 jan2014 015 jan2014 009

Bilderna visar sängen jag fick sova i på Axla gården, sängen Ove sov i (vi klarade av att var ihop trots chefernas försök att förstöra vår sista tid ihop) festen när vi fick åka hem.

Kl .15 i dag fredag fick vi klart att vi fick fara hem. Världen är full av underbara människor.  Jag, Marita, tar ansvar för Ove. Vi lämnar Axla gården bakom oss för denna gång.  För att få transport med handikapp taxi över kommungränser kräver kommunen att det ska anmälas 2 veckor i förväg (Sveriges underbara regler). Sista gången, när Oves syster dog, var det någon i kommunen som ställde upp och ordnade på en gång. Nu var det inte jag som ringde. Axla gårdens personal är underbara. 4 stycken hjälpte oss att lasta Ove i min bil. Flera vänner ställde upp hemma att få ut Ove ur bilen. Vi klarade det och vi fick Ove i bilen och ut. Min rektor satt prov-vakt åt mig, på mitt jobb, det har hon egentligen inte tid med. Världen är full av underbara människor.  

När vi kom hem brann brasan i spisen. Samma granne hjälpte oss att lasta ut Ove ur bilen. En annan vän och granne möte oss med vin och pizza till middag. Vad underbart det kändes att var hemma. Jag hörde på Oves kommentarer när jag la honom att han längtade efter sina hemtjänstpersonal. Men jag klarade det hela. Jag hade tagit över Oves skötsel för helger redan innan cheferna gjorde sina super utfall.

Axlagården var underbar. Denna omgång var det ett underbart par som vi fick förmånen att vid varje måltid få en trevlig pratstund med.  Vi vet att på axla gården kommer vi hamna på slutet. Än har biståndshandläggaren bedömt att Ove ska kunna var hemma.

Under sista året har vi haft många trevliga hemtjänstpersonal. En del har kommit med lingonsylt till Ove. Andra med nygräddade pannkakor med hjortronsylt. Är det möjligt att de nu, plösligt tycker att Ove har varit otrevlig? Under de 24 år som jag har varit gift med Ove har jag inte varit med om en enda människor som tycker att Ove har varit otrevlig. Det första är socialchefen i Vindeln med underställda hemtjänst chefer. Nu återstår att se vilken hjälp Vindelns kommun kan erbjuda i samråd med oss.

1 kommentar

Livstids straff eller bara en markering över vem som bestämmer?

Av , , Bli först att kommentera 21

I dag har jag fått reda på att det var Mats Morin, som genom Birgitta Lindberg, beslutat att med omedelbar verkan avstänga all hemtjänst till Ove. Motiveringen sägs vara dålig arbetsmiljö för personalen. Genom att det är Mats Morin och Birgitta som vi har klagat på, aldrig själva hemtjänst personalen, så måste det då vara de som uppfattar att personalen har en dålig arbetsmiljö? Vi har inte fått någon förklaring på vad denna dåliga arbetsmiljö skulle vara. Jag, Marita, var inte hemma och personalen visste allihopa att jag skulle vara hemma tidigast på fredag. Detta hände på Tisdagen. Alltså kunde problemet inte gälla mig?! Vi är alltså inte ens värd att få veta vari denna dåliga arbetsmiljö består? Vi har alla tänkbara hjälpmedel hemma, det förekommer alltså inga tunga lyft alls.

Alltså måste den dåliga arbetsmiljön vara av psykiska art? Har Ove varit otrevlig mot någon eftersom avstängningen inte kunde vänta tills fredag när jag kommer hem? Jag har lovat Birgitta att gå undan när personalen kommer och jag är hemma. Det har jag gjort varje gång de varit där också! Jag har dessutom tagit över nästan all skötsel av Ove under helgerna.

Är avstängningen ett resultat av att vi uttrycker en åsikt om hemtjänsten? Alltså, enligt Mats Molin får man akta sig i Vindelns kommun, för då slår han minnsan till och utövar sin makt att skada. Då vill jag även påpeka, att allt jag skrev och skriver i bloggen, har redan framförts ordenligt, i skrivelser, till både Birgitta och Mats. De har ej brytt sig om att svara på någon endaste liten detalj.

Nu, ni politiker, är detta den kommun ni vill ha och den service ni önskar ge er som service till era innevånare? Socialnämnden har inte svarat varken på min överklagan, eller denna blogg ännu!

Bli först att kommentera