Marja

Den långa resan.

Att torka händerna.

Att torka händerna under en sådan där varmluftsapparat på offentliga toaletter, tycker jag är ganska värdelöst. Jag föredrar pappershanddukar.
På Sergelbiografen i Stockholm finns en handtork jag inte sett förut.  Man sticker ner händerna i springan och för dem upp och ner genom en mycket kraftig varmluftsström.

Första gången kändes det lite läskigt att stoppa ner händerna i det trånga utrymmet, men när man väl får ner dem, blir de garanterat torra. Dessutom går det på 10 sekunder, så det hinner inte bli någon kö.

Tänker lite nostalgiskt på tyghanddukarna på rulle, där man drog fram sin "egen" rena bit. I Finland finns det fortfarande ganska många sådana apparater. 

Tänk fel om du vill,
men tänk själv.

(Doris Lessing)

Ha en trevlig tisdagskväll!

8 kommentarer

  1. Ka

    Men vadå? Kommer man inte åt ”kanterna”? Där alla andra haft sina händer? Lufttorken kom väl pga hygien eller? Spara på pappergrej? Märklig apparat!

  2. Babs

    Nja, jag föredrar nog pappersservetter, blir man verkligen torr av den där mekapären?!
    Det gäller att inte tvätta för högt upp på handen för det ser ut som om bara fingertopparna går ned.
    Kram

  3. Marja Granqvist

    Svar till Babs (2010-03-17 08:28)
    Nej,hela handen går ner. Bilden vill kanske visa att det blåser luft ända upp till kanten. Händerna blir garanterat torra, för det är en ganska så kraftig luftström.
    Jag föredrar ju också pappershanddukar, men det alternativet fanns inte här.
    Kram

  4. Märta

    Jag tycker att det är jätte äckligt med varmlufts tork på toaletten. Alla bakterier frodas och man får dem på händerna. Jo, jag har faktiskt sett det på TV om dessa bakterier som finns på offentliga toaletter. Fram för engångshanddukar. Tom på dagis har de infört engångshanddukar och de har mycket mindre magsjuka. De hade ju förut ”vanlig” handduk.
    Kram

  5. Sus

    Har också hört att lufttorkar ska vara väldigt ohygiensika…
    Det händer att jag fortfarande träffar på sådana där handdukstorkar och håller med om att de är trevliga! Lite tröga för handikappade att hantera, dock, kan jag tänka.
    Tyvärr är det väl bäst ur hygienisk synpunkt med engångshanndukar, men sprit på händerna har ju gjort under… ännu bättre.

    Voj voj, mycket tänka 😉

    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.