Marja

Den långa resan.

”Sudda, sudda…

…sudda, sudda bort din sura min”, fick jag lust att sjunga på Coop i dag.
Jag hade pulsat dit i snöblåsten och kände mig uppfriskad och glad, men möttes bara av sura människor. De fräste åt varandra över frukten, skrek åt sina barn och gav mig mördarblicken då jag råkade krocka med deras korg.

“Är alla surkärringar och surgubbar här i dag?”.tänkte jag. Bestämde mig för att det inte skulle få påverka mig, så jag gick omkring och log och log…

När jag kommit ut genom kassan och kollade kvittot, upptäckte jag att jag betalat fel pris för mina äpplen. Jag skulle betala 16.90/kg, men kassan hade slagit in 19.90/kg.
“Nej”, tänkte jag “nu kommer jag också att bli en surkärring.”
För säkerhets skull gick jag tillbaka, ä n d a bort till äpplena för att kolla skylten. Joodå, jag hade rätt.
Inte bli en surkärring, inte bli en surkärring…” upprepade jag för mig själv när jag travade tillbaka och till Kundtjänst. Jag fick tillbaka mellanskillnaden + 25 kr för att jag hittat ett prisfel. Rena vinsten igen.

Kom på en positiv sak mitt i allt. Det var första gången i år som det blev fel pris på Coop och nästan tre månader har gått på detta året. En klar förbättring, enligt min erfarenhet. Jag har tidigare skrivit ett blogginlägg om detta (på min andra blogg) och då tror jag att jag påstod att det brukar bli fel ungefär en gång i månaden.

Nu har jag bestämt att jag ska spara de kvitton där det blivit fel under hela året. Återkommer i december med rapport.

På hemvägen träffade jag en kvinna som alltid är positiv och glad. Vi växlade några ord i snöblåsten och när jag sedan halkade vidare hade jag glömt alla sura människor.

Och det bästa av allt: Jag hade medvetet gått in för att inte låta dem påverka mig och YES, jag hade lyckats."An apple a day, keeps the doctor away." :)

Ha en skön söndagskväll!

2 kommentarer

 1. Sus

  BRA gjort, Marja! Tänkte flera som du skulle det bli flera leenden, och de skulle i sin tur smitta av sig och en lavin av leenden vore igång… :)

  Heja, medvetenhet är bra. Ska se om jag kan göra samma sak…

  Kram!

 2. Marja Granqvist

  Svar till Sus (2010-03-29 19:06)
  Tack Sus! Det var egentligen inte så svårt. Jag försöker mer och mer att tänka positivt och inte reta mig på andra. Du kan ändå inte göra något åt dem. Fast jag tycker det är jobbigt när stressade föräldrar skriker på sina barn.
  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>