Marja

Den långa resan.

Det känns inte bra.

Trots att jag har sovrummet in mot gården och det är väldigt lugnt i vårt område, väcks jag av olika störande ljud nästan varje morgon. I förrgår var det gräsklippning, i går var det en såg och i morse for en helikopter runt runt på ganska låg höjd. Ibland far ambulanshelikoptrarna rakt över på väg till sjukhuset, men idag var det nog en polishelikopter som kanske letade efter något/ någon i Gammliaskogen…

I alla fall fick den mig på fötterna och det var antagligen meningen att jag skulle se vad som hände på gården. Där var ett par glada killar i neonfärgade arbetsshorts i färd med att reparera skador som snöröjningen hade förorsakat. De åtgärdade kantstenar runt planteringarna och plötsligt började den ena gå målmedvetet mot det lilla äppelträdet med en såg i handen.

Mitt hjärta snörptes ihop av rädsla, för trädet har verkligen återhämtat sig och ser grönt och fint ut.
Han börjar såga av en gren full med gröna blad. Det syntes tydligt att han inte kunde såga. Sågbladet vred och vände på sig precis som om det inte ville lyda och till slut ropade han efter sin kompis, som kom släntrande och tog över. Kompisen var inte heller så bra på att såga och där stod jag i nattlinnet och ville bara springa ut på balkongen och ropa: Det gör ont, det gör ont. Gör slut på pinan så fort du kan.
Sen ville kompisen bara trycka in den avsågade grenen under buskarna, men den andra killen sa till. Jag hoppas att de dummade sig med varandra.

Så här ser det ut nu. Amputerat.

Jag förstår inte riktigt varför man måste såga av en gren som grönskar? Det finns en till gren med skador.

Grenen ovanför är den avsågade stumpen och tittar man noga så finns det en spricka i stammen. Fast den ser ganska ytlig ut, så jag fattar inte att den skulle ha någon betydelse.
Det känns inte bra

For ner på stan i dag för Ecco-butiken hade rea. Jag köpte ett par exakt likadana sandaler som jag haft i snart fem år. Det är egentligen inget fel på de gamla, förutom att de är uttrampade och luktar illa. Nu kände jag för ett par fräscha och eftersom det är en skön modell, fick det bli ett par likadana. Modemedveten, vad är det?

Ha en lugn torsdagskväll <3

8 kommentarer

  1. Babs

    Det lila paradisträdet verkar tåligt efter vad vi såg i vintras, får hoppas att det blir bra efter sågningen!
    Vem bryr sig om mode, det är det sköna som lockar nuförtiden.
    Kram

  2. Marja Granqvist

    Svar till Helena Nilsson Springare (2010-07-08 18:29)
    Jag hade tre par likadana promenadskor från Ecco efter varandra – det blev väl en tioårsperiod.:)
    Kram

  3. Marja Granqvist

    Svar till Babs (2010-07-08 19:42)
    Trädet mår jättebra. Det var därför jag blev lite upprörd över sågningen.
    Ja, för mina fötter och knän är det det bekväma som gäller.
    Kram

  4. Sus

    Älskar Ecco och lider med äppelträdet 🙁

    Men det klarar sig säkert!
    Du får klappa lite extra på det.

    Kram

  5. Marja Granqvist

    Svar till Sus (2010-07-09 18:25)
    Äppelträdet klarar sig fint. Funderar bara om det var nödvändigt med amputation. Killarna hade nog bara fått order om att åtgärda skadan och det gjorde de.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.