Marja

Den långa resan.

Fint främmande och nattarbete.

I morse upptäckte jag att jag hade fått fint främmande under natten. En nässelfjäril fladdrade mellan pinnvävsjalusin och fönstret och hittade inte ut. Den måste ha kommit in genom balkongdörren, som stod öppen till kl 03.00 i natt.

Jag rullade försiktigt upp jalusin och då la den sig på fönsterkarmen och poserade så jag kunde ta ett foto.
 
Sen promenerade den längs hela karmen. Jag har aldrig sett en fjäril promenera förut. Jag kunde ta den i mina kupade händer och bära ut den till friheten
.

När jag förstorade bilden, såg jag hur luden den var. Huh!

Balkongdörren stod alltså öppen halva natten, för jag hade nattarbete på gång. Jag bytte handtag på badrumsdörren. Det gamla originalhandtaget av plast hade gått sönder och eftersom jag som lägenhetsinnehavare själv är ansvarig att skaffa ett nytt, tyckte vaktmästaren att jag också kunde montera det. “Det är bara två skruvar”, sa han.

Ja, där hade han rätt, det var bara så att jag fick problem att skruva loss det gamla handtaget. Den delen där skruven fäster hade suttit fast i det handtaget och den hade gått av, så där stod jag med en skruv som inte kom ut för att det satt en liten plasthylsa runt den. Jag har verktyg, men jag har också två artrostummar som inte orkar hålla emot så mycket. Men skam den som ger sig, till slut tog jag en avbitare och mosade sönder plasten, som lyckligtvis var spröd av hög ålder. Bra kvinna reder sig själv!

Sen var det bara att skruva i det nya handtaget. När jag var färdig hade klockan hunnit bli 03.00. Jag förstår inte varför jag under hela mitt yrkesverksamma liv envisades med att jobba på dagen. Jag skulle ju haft nattarbete.

I dag har det varit hot, hot, hot. Nu till tvättstugan.

Ha en skön tisdagskväll <3

 

6 kommentarer

  1. Sus

    Vilken fin fjäril och fint kort! Visst är de ludna och vackra, jag tycker nästan att det gör dem finare 🙂 Tack för att du hjälpte den ut!

    Grattis till ditt nattarbete! Det känns alltid så bra när man har lyckets med något svårt. Hur mår din tumme dessa dagar?

    Och i denna värme kan man ju nästan inte göra något annat än nattarbete, tänk så skönt det är när det är ANINGENS svalare (fast hos mig är 28-29 grader även på natten 🙁 )

    Kram

  2. Marja Granqvist

    Svar till Sus (2010-07-15 14:52)
    Fjärilen var verkligen fin och säkert glad över att äntligen få komma ut.
    Min tumme fungerar bra…jag får lite ont om jag använder ’pincettgreppet’ mycket, ex när jag sitter och scrappar och petar med småsaker. Att använda saxen går sådär. Att skruva gick ju också, fast jag svor en hel del.:)
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.