Marja

Den långa resan.

Sommarregn och ny baddräkt.

Jag älskar regn på sommaren. I dag tog jag på mig min röda cykelcape och for iväg för att köpa en kvällstidning. Mitt på capen (mellan armarna) brukar det samlas en vattenpöl, som man måste skaka ur innan man stiger av cykeln. I dag klantade jag mig och vattnet rann ner längs ena byxbenet. Jag blev genomblöt. När jag sen skulle knyckla ihop capen och lägga den i cykelkorgen, skvätte vattnet över hela min jacka och resten av byxorna.

Jag gick in i Klädbutiken M och köpte en ny baddräkt. De hade fått in ‘min’ modell i min storlek. Jag börjar längta till vattengympan nu och vill vara beredd. Klorvattnet i den varma terapibassängen “äter” upp 1,5 baddräkter per år för mig och jag köper alltid samma modell. En gång skickade jag efter en sån där baddräkt som står emot klor- och saltvatten. Den var dyr och gjord i ett material som inte var elastiskt. Jag kände mig som en för hårt stoppad korv i den och fick tvångstankar att jag inte skulle få av mig den. Nej, då föredrar jag en elastisk baddräkt med lite förvillande rynkor på magen.

När jag kom ut var den hopknycklade cykelcapen våt både på ut- och insidan, så jag cyklade hem utan den. Jag var ju redan våt och som sagt, jag älskar sommarregn.

Här öser regnet ner en kväll i Finland.

Jag stod ute på balkongen och njöt.

Ha en skön söndagskväll <3

8 kommentarer

  1. Ingemar Wahlström

    Hejsan! Hoppas att sommaren varit njutbar. Ser att du i alla fall upplevt ett fantastiskt regn. Vi syns i bloggosfären!!!

  2. Ka

    Jag älskar med regn fast när som helst. Jag har både ”vindbyxor” och en regn (galon) jacka när jag cyklar. Eller inte varje gång. Ibland e jag för lat och ibland blir det för varmt under.Vad tokigt med capen för dig hihi.. Själv har jag samma baddråkt sen flera år tbx,så yppenbarligen är jag inte i simhallen särskilt ofta 🙁
    Kramar o ha ne härlig start på veckan!

  3. Babs

    Att du inte tog på dig baddräkten när du cyklade hem!
    Jag gillar också regn i lagoma mängder, inte som i somras när vi blev avstängda från resten av världen.
    Kram

  4. Marja Granqvist

    Svar till Ka (2010-08-23 07:10)
    Jag har också ett regnställ, men det blir så svettigt med det även om det ska ’andas’. Det har jag när jag är ute i skogen. Regncapen är behändig om man kan hantera den rätt.:)Den ligger alltid i cykelväskan.
    Ha en bra vecka du med! Kram

  5. Elisabet

    Man ska alltid köpa det man redan har provat och vet sitter bra. Provar man nåt nytt så är det aldrig lika bra som det man hade tidigare. Min teori gäller bara kläder. Annat kan jag inte yttra mig om 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.