Marja

Den långa resan.

Moussaka och Giorgos Dalaras.

I dag blundar jag bara med ett öga och har hållit mig inomhus och tagit det lugnt. Passade på att laga mat och det blev moussaka.

När jag jobbade lagade jag mat och frös in till luncher, men nu blir det lite si och så. Det verkar som jag inte har tid att laga annat än sådant som går snabbt.

Jag lagar moussaka med både potatis och aubergine. Auberginen skivar jag och strör salt på skivorna, så vätskan dras ur medan jag pular med de andra ingredienserna.

Helst vill jag ha lammfärs, men i dag blev det nötfärs, som jag stekte och kryddade med salt, citronpeppar och lite kanel.

Sen lagade jag bechamelsåsen. Det ska vara mycket sås och den ska vara ganska tjock. Jag brukar vispa i ett par äggulor för att få den fina färgen.

I dag varvade jag aubergine, köttfärs, bechamelsås, sedan skivad potatis, köttfärs, bechamelsås och sist aubergine, bechamelsås och riven mozzarella.

In i ugnen, 225 grader i 45 minuter.

Det blev fem rejäla portioner.

Lyssnade förstås på grekisk musik under tiden och blev lite nostalgisk.

Här bjuder jag på en ung Giorgos Dalaras, som sjunger “Ola kala ki ola orea”, Allt är bra och allt är bara fint… och du är med någon annan… … … åter en gång har du lämnat mig…’

Det är samma melankoli i finska och grekiska sånger.

Ha en trevlig tisdagskväll <3

4 kommentarer

  1. Mii

    Vilken god mat du lagar!
    Moussaka som är så gott.
    Har bara ätit några få gånger, och då i Grekland.
    Den här musiken kan verkligen göra så det blir stämningsfullt.
    Härligt.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.