Marja

Den långa resan.

Gårdagens layouter.

Gårdagens pysseldag blev supertrevlig som vanligt. Jag hade inte träffat min scrapkompis på hela sommaren, så vi hade mycket att prata om. Men vi hade gott om tid, vi satt i 12 timmar med bara några korta pauser och ett medlemsmöte på en timme.

Jag gjorde fyra layouter. En med Halloweentema till Ronjas album:

Det blev ett fotocollage och lite ’skrämmande’ dekorationer. Till och med bokstäverna är lite äckligt gummiaktiga att ta på.

Spindelnäten och spindlarna blingade jag med grönt glitterlim.

Sen gjorde jag en layout på ett kort när Ronja skulle börja skolan. Mor och dotter har likadana kavajer.
 

Dekorationerna är figurer från ClipArt, som jag skrivit ut och sedan klippt ut. Det är ganska skönt att bara sitta och klippa en stund. Plötsligt frågade någon: “Är det en liten fågel som kvittrar någonstans?”Nej, det är min sax”, sa jag. Den lilla nagelsaxen jag klippte med gnisslade var gång jag öppnade den.

Jag gjorde två romantiska layouter till Johannas album. Fotografierna känns så privata att jag inte vill lägga ut hela layouterna.
På den ena knåpade jag ihop en kul tavla i stället för rubrik. Idén har jag fått i en av de inredningsbloggar jag läser.
Kan ni läsa budskapet?

Den andra layouten fick denna ’rubrik’. På den lilla tagen står det:
 I believe! Dreams come true.

Jag är nöjd. Johannas album är snart klart. Jag har sparat två fotografier till nästa lite större scrapträff i mitten på november. Då kommer det att bli olika tävlingar och det är alltid kul med utmaningar.

Ha en skön söndagskväll <3

8 kommentarer

 1. Marja Granqvist

  Svar till Anne-Marie Mäkelä (2010-09-26 19:25)
  De ska få sina album i julklapp. Johannas kommer att bli färdigt = 20 layouter. Ronjas album blir inte helt fullt, men det får fyllas på allt eftersom. Jag har redan gjort ett album till henne med foton upp till sju år, så jag vill ha senare foton i detta album.
  Kram

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Du har redan inspirerat mig, jag har köpt lite småsaker och ska göra ett dopkort till vårat barnbarn, får se hur det ser ut när man är färdig. Samvete…hm, det var ett svårt ord att analysera, det första som poppade upp i min skalle är namnet Sam, och hur man talar lite norrländsk sådär, då blir det Sam vet de, han har alltså svaret. Och Sam heter min ingifte morbror. Önskar dig en fin kväll!

 3. Marja Granqvist

  Svar till Maria Lundmark Hällsten (2010-09-26 20:45)
  Lycka till med dopkortet! Det kommer att bli jättefint och väl uppskattat.
  Jaha, din morbror Sam vet det. Då ska jag fråga honom.:)
  Kram

 4. Sus

  Jag tänker också på att du visar dina kära så mycket kärlek. Det var annat med vad du fick av dina tanter… i varje fall i ord…

  Tänk att ni orkar sitta så länge när ni ses, ni häxor! Men kanske behövs det för att få känslan av att man inte bara börjat utan också fått tid att avsluta något.

  Jättefint som vanligt! Lilla Ronja på första skoldagen är
  då för söt :)
  Kram

 5. Marja Granqvist

  Svar till Sus (2010-09-27 11:05)
  Ja, det blir många kärleksfulla tankar närman sitter och knåpar.
  Tiden behövs för umgänge också. Jag stiger upp med jämna mellanrum och går runt och tittar vad andra gör eller tar en runda i rummet där vi har loppis. Vi inspirerar varandra och frågar om råd m.m.
  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>