Marja

Den långa resan.

Svårtolkade symboler.

Sneddade över Rådhustorget på väg till Åkerbloms bokhandel, då min uppmärksamhet fångades av skylten på en av Umeås offentliga toaletter.

På ena sidan finns en urinal a.k.a. urinoir a.k.a. pissränna för män.

Symbolen säger att den är för män. So far so good, men hur ska jag tolka den andra symbolen: man och kvinna överkryssade? Javisst, förbjudet för man och kvinna att gå in tillsammans. Hade det inte räckt med att kryssa över en kvinna om man nu vill vara övertydlig? Eller är det något jag missar här? Hmm, ska kanske ringa Umeå kommun och fråga hur de tänkte = fantiserade.

På andra sidan finns en dörr till en vanlig toalett.
 
Här är handikappade, män och kvinnor välkomna. Fast det finns en lodrät linje mellan man och kvinna, vilket jag tolkar som att de är välkomna var för sig. Men det finns däremot inget förbud att gå in tillsammans, eller hur?
Här är det ‘fritt fram’.

På Kustlinjens buss mellan Skellefteå och Haparanda såg jag denna skylt i somras.

Min första sömniga tanke var att det är förbjudet att stå och titta på när andra sitter på toa, men sen fattade jag att man uppmanar män att sätta sig ner i stället för att stå upp och försöka parera bussens krängningar. Det tackar jag förstås för. Kostym och hatt gör att alla män ska känna igen sig, eller hur?
Mannen som sitter gör mig dock förbryllad. Är han naken, eller har han glömt att dra ner byxorna? Vad gör han med händerna??

I kväll är det vattengympa. Längtar, längtar.

Ha en bra torsdag <3 

14 kommentarer

 1. Anne-Marie Mäkelä

  Vilka helt ljuvliga bilder, särskilt den sista! Jag tolkar den som att mannen som sitter är naken på underkroppen och att den andre inte får stå och titta på. Som sagt, vad gör han med händerna? kanske handarbete på gång! :)

 2. Marja Granqvist

  Svar till Babs (2010-09-30 20:20)
  Jag går ofta på toaletten, men den allmänna urinalen har jag aldrig varit inne i. Annars är jag lika ofta på herrarnas som på damernas… har svårt med symbolerna.:)
  Kram

 3. Sus

  Instämmer i skratten! Och vad gör han som står upp med händerna, då? Skyltmakarna är lite pryda, tror jag ;)

  Tribunal och urinal, ja även det kan man fudera på :)

 4. Marja Granqvist

  Svar till Sus (2010-10-01 22:12)
  Ha,haa, har inte tänkt på mannen som står upp.:D
  Jag blev lite överraskad av ordet urinal,jag har alltid sagt urinoir. Det kanske rent av är en felskrivning?:)
  Måste kolla med ordlistan.
  Kram

 5. Helena Nilsson Springare

  *skrattar* Ja, bilden på gubbarna i hatt kan man ju tolka på hundra olika sätt.. bara den (snuksiga) fantsin som sätter gränser.. haha.. jag tänkte mer: ”Förbjudet att flukta och visa andra sina XXX*” Haha..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>