Marja

Den långa resan.

Layouten ’Gerda’.

Den tredje layouten jag gjorde i lördags skulle vara i vintagestil, d.v.s. ’nött, ruggat, gammalt och slitet’.

Jag tycker om att scrappa sepiatonade foton i vintagestil eller ’shabby chic’, men jag har svårt för att riva sönder papperskanter och skita ner dem alltför mycket. Jag har svårt för att bli aggressiv med mitt material.

Min layout med ett skannat och utskrivet foto på Tant Gerda blev så här med bara lite ruggade kanter.

Jag lekte med lite nytt material jag hade investerat i och gjorde klockan uppe till vänster med en mask och en distress stämpel. Färgen heter ’vintage photo’. På kanterna duttade jag stämpelfärgen med en liten svamp och använde skyddspappret till en självhäftande spets som engångsmask. Runt fotot har jag ’gnuggisar’ med swirlar och orden ’remember’, ’adore’ och sweet memories. Jag valde titeln ’Gerda’, eftersom hon i den åldern inte  var ‘Tant Gerda‘.

Vi var bara tre stycken som deltog i den tävlingen och jag blev som sagt trea.

Jag tycker att jag fick väldigt fina priser och dessutom hade jag turen att vinna en utlottning.
Våra sponsorer utformar tävlingarna och bestämmer priserna och jag tycker de är mycket frikostiga. Jag fick bl.a.många fina papper, fina små stämplar och blommor och band.
Alla fick dessutom ett välkomstpaket med en gåva från alla sponsorer.

Jag köpte lite nya grejer för att pröva något nytt, bl.a. en liten pensel med en vattenreservoir i skaftet, som jag kan använda med distressfärger eller mina akvarellfärger. Penseln är ganska styv, så man kan till och med måla bokstäver med den. Sen köpte jag ett set med små sprayflaskor som man kan blanda färg i och spraya på sina papper eller färdiga layouter.

Jag blev så glad när jag upptäckte att jag kunde använda mina akvarellfärger även i scrappingen. Nu ska jag experimentera med olika tekniker.

Ha en skön måndagskväll <3

8 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Svar till Maria Skiddi (2010-11-15 18:04)
    Tack! Jag brukar inte göra så många julkort själv, eftersom jag vanligtvis skickar över 20 st. Jag gör några stycken med presentkort eller pengar i.

  2. Sus

    Din fina tant Gerda 🙂 Jag tycker om klockan du har gjort.

    Det slår mig denna gång att det är mycket engelska i ”scrap-språket”. Det blir väl så innan man eventuellt hittar svenska ord för allting och man arbetar med amerikanska (?) produkter.

    Vad är distress stämpel och distressfärger? Och vad är en mask?

    Kram
    Nyfiken i en stut

  3. Marja Granqvist

    Svar till Sus (2010-11-15 21:39)
    Scrapbooking kommer ju från USA och därför är alla termer tyvärr på engelska. Distresstämpel är en stämpel som man använder direkt på pappret eller duttar på med en svamp och ’distressink’ är färgen man färgar in stämpeln med, eller använder som den är. Jag tror att de började användas för att ’skita ner’ pappret med för att få en vintage (gammal) stil. Någon annan betydelse av distress kan jag inte komma på. Jag har många små stämplar som kallas för ’chalks’ och de är ’mildare’ än distressen. Dem stryker man direkt på papperskanter eller blomkanter.
    En ’mask’ är en schablon.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.