Marja

Den långa resan.

En mycket lugn helg.

Hej mina vänner! Hoppas ni har haft en lugn och skön jul! Själv har jag nog haft den lugnaste julen någonsin, förutom den gången jag låg hemma sjuk och hade fått avboka resan till Stockholm. Den julen var lugn, men tråkig.

På julafton var jag hos min kompis och blev bjuden på svenskt julbord. Jag bidrog med min rosolli och egengravade lax. Vi hade en trevlig kväll tillsammans och trots att det var -27 grader ute, kom tomten med julklappar.

Jag ringde Stockholm och Johanna hade fixat finsk julmat åt sin pappa och Ronja. Exet berömde henne och tyckte att jag hade skolat in henne bra. Johanna och Ronja var mycket glada för paketen jag skickat och fotoalbumen var förstås den bästa julklappen. “Åh mormor, jag har inga ord…” sa Ronja.

I dag var det dags för en tur till vårdcentralen igen. På vägen till bussen lekte en skata tittut med mig.

Såren är nästan helt läkta, en liten kant är kvar och därför ville distr.sköterskan att jag skulle komma på torsdag igen. Jag börjar bli smått less att springa där och tycker att jag kunde sköta omläggningen själv, fast å andra sidan är det ju bra att de är noggranna. I dag slog mig tanken att de kanske tror att jag inte kommer åt, att jag inte når ner till min ankel, men det gör jag ju.
Jag har funderat mycket på om jag blir tvungen att skippa vattengympan i vår, men distr.sköterskan sa att senast i februari kan jag nog börja. Dagens absolut bästa nyhet!

I går var jag ute och gick och utanför entrén till Mio fanns denna vackra isformation.

 

Snön som ligger direkt på taket smälter av värmen och rinner ner under det övre lagret av snö. Istapparna var meterlånga. Jag har skrivit ut foton, som blev mycket vackra och som jag snart ska använda till en layout om snö och is. Mina pysselfingrar har kliat hela helgen, men jag har lyckats hålla köksbordet fritt.

Ha en skön måndagskväll <3

2 kommentarer

  1. Babs

    Här har det också varit en lugn helg med nära och kära.
    Så skönt att ditt ben läker och att du kan komma igång med vattengympan snart.
    Vilka fina isformationer du har hittat men man ska inte vara under dem.
    Läste i tidningen i morse att vindkraftverken i Umeå slungar iväg is så långt som upp till 300 meter, håll dig på avstånd från dem.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.