Marja

Den långa resan.

Prosit!

Björkarna iklär sig sina gröna kjolar och jag nyser och snörvlar. Det har varit lugnt några dagar, men i går var det mycket björkpollen i luften och det skall vists bli mycket i vår, läste jag någonstans.

‘Det är bara att stå ut’, tänker jag, ‘och se till att jag suger i mig lite Bricanyl om det börjar pipa i bröstet.’ Sen tittar jag mig i spegeln och ser att jag är svullen runt ögonen, nästan så att jag har ödem under och funderar om jag ändå skulle ta en histamintablett eller två. Fast det är kanske för sent nu.
Jag tycker att det är besvärligt att veta om man ska proppa i sig tabletter hela tiden eller bara när det är som värst? Eller när man ser så anskrämlig ut att man måste göra något av hänsyn till sina medmänniskor?

I kväll när jag gick till vattengympan, var alla änderna borta från dammen vid terapibadet. På flera ställen runt dammen hade dessa arga skyltar kommit upp.

Jag erinrar mig att det har varit ovanligt mycket skränande fiskmåsar som konkurrerat om brödbitarna de senaste veckorna. Änderna blev färre och fiskmåsarna fler. Jag tänkte att änderna hade tagit sin tillflykt till dammen lite längre bort för att få vara i fred. Nu är det kanske så att änderna är flyttade eftersom man matade dem så mycket och det drog till sig alla fiskmåsar. Jag hoppas verkligen att änderna kommer tillbaka.

Dagens felläsning i tidningen: Säljes: Fjäderhav och en liten bild på ett trassel av ståltråd. Var ju tvungen att titta närmare och det var visst en “Äldre fjäderharv för traktor med trepunktslyft.”

Nu ösregnar det ute.

God Natt mina vänner <3

9 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Hehe, ett fjäderhav kan man ju undra vad det skulle vara för något…ett klipp för dom som syr kuddar, så dom får nåt att stoppa dom med 🙂 Och dom kan göra mååånga kuddar, med ett hav av fjädrar.

  2. Babs

    Usch så jobbigt det måste vara att gå och nysa och vara igentäppt den här härliga årstiden.
    Konstigt nog så har jag aldrig sett en fiskmås hos våra änder men dom gillar väl inte att bo i en vak. Nu när isen har gått upp så är ju även änderna skingrade och ingen behöver mata längre.
    Kram

  3. Marja Granqvist

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-05-13 07:36)
    Ja, men ordet passade inte ihop med bilden, för jag förstod inte att någon skulle vilja ha ett hav av stålfjädertrassel.:-) Kram

  4. Marja Granqvist

    Svar till Babs (2011-05-13 09:08)
    Jag har faktiskt reagerat på att det varit många fiskmåsar, för de är ju så högljudda och ganska närgångna när de flyger. I går var det någon enstaka fiskmås som flög omkring. Tråkigt att änderna försvunnit. Å andra sidan har det varit besvärligt för cyklisterna när änderna har sprungit omkring på cykelbanan. Vi får se vad som händer. Kram

  5. Maria Skiddi

    ögon näsa OCH lungor är engagerade i björkeriets ihärdiga försök att para sig…
    så för min del säger doktorn att jag ska ta en tablett Citirizin varje dag och plussa på med livostin för ögon å becotide för näsa, men jag blir så trött av skiten så igår tog jag ingen tablett utan bara ”lokal” behandling å sen var det kört på kvällen=ögon sprutade tårar och astma i natt.

    Jag går ogärna ens ut denna årstid, men måste ju då jag jobbar. Blä!

  6. Maria Skiddi

    PS
    Bricanyl hjälper ju inte mot den allergiska reaktionen, den är ju bara bronkutvidgande…du måste (isåfall ) ha ngt med cortison som ”lock” på själva allergin.

    Den ”nya” medicin jag fick för 2 år sen på akuten som jag tar (allergiårstid) upp till 8 doser av/dag . Underhållsdos som ”frisk” bara 2 puffar, är en hybrid Cymbicort.

    Förr var det becodideinhalator och OM man behövde bricanyl bara vid extra ansträngn/infektion osv. Måste man ta bricanyl en massa extra så är det ett tecken på att man är undermedicinerad med cortison.

  7. Marja Granqvist

    Svar till Maria Skiddi (2011-05-13 18:15)
    Min doktor skrev ut Citirizin i fjol… minns inte om jag blev trött av det. Sen fick jag också Becotid att inhalera och det blev jag hes av. Felet med mig är väl att jag inte vill ta mediciner… jag vill låtsas om att jag inte behöver det. Men besvären försvinner ju inte för det.
    Jag måste tänka om!
    Du måste ha det extra besvärligt eftersom du har astma. Hoppas du ändå orkar med det du vill göra. Kram

  8. Maria Skiddi

    jo, du har rätt, man får 071 nr-röst av Becotide, men jag tycker Cymbicorten inte är lika ”hesgörande” å för min del som sagt var med astma; bättre hes å kan andas är ”normal” röst å hamna på akuten=))

    Jag har vart dumenvis åxå, men akutbesök med en massa annan medicin är inge höjdare så jag drar snällt (för det mesta) i mig det doktorn sagt..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.