Marja

Den långa resan.

Små aliens vaktar mitt hem.

Ja, gladisarna i gårdagens inlägg är självvattnare till krukväxter.

Man tar av skaftet, fyller bollen med vatten, på med skaftet, ner i blomkrukan och man har små aliens som vaktar ens hem när man är borta. Visst är de söta?

Jag köpte en förpackning med sex stycken för länge sedan. Den finaste, den gröna, gav jag till min kompis när hon fyllde år. Hon hade en stor Fredskalla, som var väldigt törstig och som blev väldigt sur när man glömde ge den vatten. Jag tänkte att den skulle gilla att få en kompis.

Läste i dagens Aftonbladet att mamman som sprutade in Botox i sin 8-åriga dotters ansikte, har blivit anmäld av flera personer för barnmisshandel. Dottern är omhändertagen och mamman skall utredas. Heder till alla som reagerat.

I dag har jag varit på en Vårdcentral som har tryckt detta motto på väggen. Det går över ett runt hörn, så därför var det lite svårt att fotografera.

“Patienten är en kund som (nästan) alltid har rätt.”

Hmm… jag vet inte riktigt hur jag ska tolka det. Det kanske handlar om inställningen till patienten, för i den här korridoren sitter det psykologer, dietister, arbetsterapeuter och kanslipersonal.

Sen var det vattengympa. Nu är det bara en gång kvar den här terminen.

God natt mina vänner <3

6 kommentarer

  1. miie

    Söta aliens du har.
    Själv har jag en grön groda i en krukväxt.
    Det var otäckt det där med botox,tur att folk reagerar.
    Kram!

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Jag har också sett den där texten på väggen, uppe på Dragonens hälsocentral. Man är ju uppvuxen med citatet: Kunden har alltid rätt. Men det skulle ju också kunna ifrågasättas, precis som den där texten, nä, det skulle nog stå: Vi få se vem som har rätt! Haha…Ha det gott!

  3. Marja Granqvist

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-05-20 07:56)
    Ja, det skulle kanske var ett bättre alternativ. Jag tänkte också på ’Kunden har alltid rätt’, men när det gäller patienter är det kanske bäst att lita på doktorn.
    Ha en fin helg. Kram

  4. Marja Granqvist

    Svar till Babs (2011-05-20 07:39)
    Tyvärr får jag den inte att funka så bra, för när man sticker ner den kommer det jord upp i röret som täpper till. Man ska kanske göra ett hål först där man sticker ner den.
    Ja, det är skönt att mamman är anmäld.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.