Marja

Den långa resan.

Jag var på … Kupan.

Mobilen ringer och kvinnan bredvid mig svarar: “Hej… ja, jag är på…Obs.” Fast hon är inte på Obs, för jag står bredvid henne och jag är på Röda Korsets secondhandbutik Kupan. Känns lite lustigt att hon inte vill berätta var hon egentligen är.
Vi fortsätter bläddra bland kläderna och hon fortsätter sitt samtal. Jag hör att hon frågar: “Ska jag ta med något till dig härifrån?” och sedan säger hon: “Jag fixar det” och avslutar samtalet. Hon hade säkert sina skäl att fara med en liten lögn, fast i min värld verkade det lite onödigt.

I går var jag också på Kupan och fyndade en självvattnande kruka till balkongen. Jag har redan en och det är det bästa som finns om man vill åka bort några dagar.
Det fanns en till, så i dag tänkte jag att jag vill ha den med, men när jag kom till Kupan så hade någon annan hunnit före. Okej, då tänkte jag att jag köper den där fina plåtburken jag såg i går. Den hade någon annan också tyckt var fin. Jag tittade på en annan fin plåtburk och tänkte att i stället för att bära runt den i min svettiga hand, så tar jag den när jag går ut. Men då hade någon annan tagit den.

Så kan det gå ibland, men det är väldigt sällan jag går tomhänt ut från Myrorna eller Kupan. I dag följde ett alldeles nytt diskställ i trä med hem och det var verkligen en sak jag behövde.

Värmen fortsätter och jag sitter här med bara en tunn sarong om mig. Senare i kväll blir det en skön cykeltur.

Här kommer några fler trädgårdsbilder från i går.

På tomten finns två stora paradisäppelträd, som blommar för fullt. Blommorna är rosa, men i kvällssolen ser de alldeles vita ut. Mellan träden hänger en skön hängmatta från Sydamerika.

I växthuset slingrar sig vinrankan uppe i taket.

En vacker Klematis i kruka.

Rosenbusken med Finlands röda ros har bara en ros tills vidare. Den vita varianten blommar lite senare.

På marken under buskarna finns en matta med blå och vita förgät – mig – ej,

och liljekonvaljer.

Ha en skön lördagskväll <3

6 kommentarer

  1. Babs

    Det gäller att plocka det man vill ha direkt, jag går också på Kupan och tittar lite då och då och ibland hittar man något fynd.
    Kram

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Jag och Nicco var in på kupan och då upptäckte hon hennes pall…som hon gjort på slöjden och som hon inte ville ha kvar, ståendes på golvet. Hon trodde att jag kastat den, men icket 🙂 Nu blev hon rädd att någon skulle köpa den istället, aja vi får väl se, man kan aldrig så noga veta. Ha det gott!

  3. Marja Granqvist

    Svar till Babs (2011-06-12 08:18)
    Jag tog det som ett tecken att jag egentligen inte behövde de där burkarna. Hittade ju något annat jag behövde i stället.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.