Marja

Den långa resan.

Självständighet.

Vart tar tiden vägen? Vi är redan i mitten på juni och jag har inte kommit ihåg att berätta vad Visdomskalendern säger om den månaden.

Ordet för juni är “självständighet” och illustrationerna en långbent ‘paradisfågel’ och ett rede med ägg.

Att vara självständig betyder att man inte är beroende av andra. När jag tänker på oberoende, tänker jag främst på att vara ekonomiskt oberoende. Det tror jag att de flesta strävar efter.

För övrigt tror jag att vi är beroende av andra människor på många andra plan. Vi behöver närhet, vänner, någon att bli bekräftad av, samtala med etc. Men det beroendet innebär att vi kan och får vara självständiga i själen, vilket jag tror är det viktigaste i livet.

Ur månadens visdomsord har jag valt följande:
“ Ibland ser vi inte den väldiga glädjen i krigarens hjärta, för den som kämpar bryr sig varken om att segra eller att bli besegrad, utan bara att utkämpa den goda kampen.”
(Ur Pilgrimsresan av Paolo Cuelho)

‘Bollarna’ jag inte kunde namnet på heter Allium och finns i flera färger. I dag har jag varit på Ålidhem och där fanns en hel del lila i planteringarna.

Ha en trevlig onsdagskväll <3

8 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Ha, såna bollar finns här, i vår rabatt, jag har då inte heller vetat namnet på dom. Apropå självständighet…eller nä, jag tror jag ska skriva lite om det i morgondagens blogg. Ha en fin kväll!

  2. Marja Granqvist

    Svar till Babs (2011-06-16 08:13)
    Allting blommar ju lite senare här uppe. Tänk att jag aldrig sett Allium tidigare och nu tycker jag att de finns överallt. Jag tycker de är fina.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.