Marja

Den långa resan.

Jag var på gränsen…

I måndags var jag på gränsen… eller jag var till På gränsen. Så heter nämligen den nya fina shopping-gallerian i Torneå.

Den står på gränsen mellan Sverige och Finland, där egentligen IKEA skulle ha stått med en ingång från vartdera landet. Nu byggdes IKEA en liten bit längre in på den svenska sidan.

RajallaPå gränsen… ett något ovanligt namn på en galleria. Jag hörde en äldre man säga i telefonen: “Juu, minäpä istun täällä Rajalla”, ‘Jo, jag sitter här På gränsen’. Då gäller det för den han pratar med att veta var han vill bli upphämtad.

I dag har jag cyklat från Mariedal till Ålidhöjd i värmen. Och hem igen. Äntligen en cykelrutt utan backar. Jag behövde inte stiga av cykeln en endaste gång, inte ens när jag skulle över trafikerade vägar och gator.

På hemvägen stannade jag till vid ankdammen vid Mariehemsängarna. Antingen ruggar ankorna och änderna, eller så hade det varit slagsmål, för det låg fjädrar utspridda över hela gräsmattan. Jag kunde inte låta bli att plocka med mig några, ni vet ju varför jag samlar på allt möjligt.

De små är vackert mörkblå på ena sidan. Lystern syns inte på bilden.

De vita kan inte bli vitare.

Nu blev jag förstås lite nojig med tanke på fågelinfluensor och ehec-bakterier. Ska jag rengöra fjädrarna på något sätt? Sprita med lite handsprit?

Ha en varm torsdagskväll <3

4 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.