Marja

Den långa resan.

Den stora tröttheten.

Den stora tröttheten slog till i dag. Det är +34 grader i skuggan på min balkong och jag har inte orkat gå ut. Jag har lyssnat på Babben Larssons sommarprogram i P1 och påbörjat en scraputmaning. Babben ville först inte att hennes förinspelade program skulle sändas i dag, med hänsyn till händelserna i Norge, men blev övertalad av produktionsteamet.

Sen har TV:n stått på med kontinuerliga rapporter från de förlamande, ofattbara terrordåden i Norge. Jag förmår mig inte att stänga av den. Mina tankar går till de döda ungdomarna, de skadade på sjukhusen, de chockade på gator och torg, de anhöriga till dödade och skadade och framför allt till de föräldrar som mist sina barn på ett så grymt sätt. Jag vet inte hur jag själv skulle klara av en sådan sorg. Tårarna rinner vid blotta tanken.

"Minns att vad EN extremist gör, väldigt ofta används av andra extremister ", säger Reinfeldt i sitt uttalande. Javisst, vi får ALDRIG luta oss tillbaka och känna oss säkra. Vi får ALDRIG ge upp kampen för det vi tror på.

Ha en trevlig lördagskväll <3

8 kommentarer

  1. Babs

    Ja, den här värmen tar snart kål på mig.
    Det finns inga ord för det som hänt i Oslo – så fruktansvärt….
    Kram

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Jag har inte ens gått in och läst eller lyssnat på allt som hänt, inte för att jag inte bryr mig, utan för att jag förstår, utan att läsa, att detta är en jätte tradegi. Och jag kan, precis som du, känna i hjärtat hur det känns för alla som varit i närheten eller som har någon anknytning dit. Det är fruktansvärt! Jag kan också känna ett visst hat, gentemot denna dåre, men jag vet också att det får man egentligen inte säga om en annan människa, så jag säger inget mer. Önskar dig en fin kväll, trots allt.

  3. Marja Granqvist

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-07-24 16:07)
    Jag tycker visst man kan säga det man tycker om gärningsmannen. Det blir ju lätt spekulationer i början, så därför undvek jag att skriva något, men min första tanke var att han är en ond människa, riktigt ond.
    Kram

  4. Helena Nilsson Springare

    Jag har inte kunnat förstå vidden av det hela än 🙁 Jag mår fortfarande så dåligt över knivmordet så jag har helt enkelt bara läst rubrikerna men ännu inte fattat hur det är möjligt att sånt här händer.. man ryser och fryser i sommarvärmen 🙁 Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.