Marja

Den långa resan.

Mamma, pappa, barn.

I morgon inleds Stockholm Pride-veckan, som pågår i dagarna sju. En av invigningstalarna är Thomas Beatie, mannen som blev gravid och födde barn. Han intervjuades i Nyhetsmorgon i TV 4 i morse.

Thomas Beatie föddes som kvinna, opererade sig till man, men behöll sina kvinnliga fortplantningsorgan. Nu har han fött tre små flickor.

Det var en trevlig intervju. Thomas Beatie tyckte att vi i Sverige är så ’öppna och toleranta’. Hmmm… kanske om vi jämför med USA. Å andra sidan sa han att han fått mycket stöd i sin egen omgivning och inte direkt råkat ut för några trakasserier, utom då på internet, där de anonyma fegisarna håller till.
På frågan om han märkte någon skillnad i hur han blev bemött som kvinna resp. man, svarade han (inte helt oväntat) att han som man märkte att han direkt fick respekt, även när han inte förtjänat det.
Han påminde oss även om att när det gäller genustänket är ingenting svart eller vitt, utan det finns ett helt spektrum av variationer. Det viktiga är att vara ‘true to oneself’, det är enligt honom ‘ the definition of humanity’. (Ursäkta min engelska, men det blev så töntigt när jag försökte översätta.)

Jag tänker att Thomas Beatie verkligen har gjort sitt bästa för att skapa det liv han trivs bäst med, oavsett samhällets normer och vad andra tänker, och därmed tror jag att han är en lycklig människa.

Ha en trevlig söndagskväll <3

6 kommentarer

  1. miie

    Mycket intressant, verkar som att Thomas Beati vill vara både kvinna och man…?
    Kan nog vara bra ibland… och ibland inte.
    Vilken roll har han till barnen kan man undra?
    Varma sommar kramar, ha det gott!

  2. Marja Granqvist

    Svar till miie (2011-08-01 00:20)
    Hans fru hade opererat bort livmodern, så därför behöll han sin för att de ev. skulle kunna få egna barn. Barnen kallar honom för ’pappa’. Kram

  3. Maria Lundmark Hällsten

    Jag kan ändå inte annat än tycka att det är lite synd…för det finns alltid dom som inte kommer att acceptera vad han/hon gjort och livet, som trots allt aldrig är spikrakt och lättsamt, blir nog inte bättre…tyvärr. Men man får hoppas att han är lycklig och även hans barn. Ha det bra!

  4. Marja Granqvist

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-08-01 10:48)
    Man kan aldrig vara alla till lags,hur mycket man än försöker, men han har levt efter sin egen övertygelse och det tycker jag är strongt. Han kan då inte säga att han ångrat det han INTE vågat göra. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.