Marja

Den långa resan.

På äventyr i skogen.

I går hittade jag en stor Karljohan-svamp på väg hem från Coop. Karljohan är ju en fin och fast svamp, som ger mycket mat. Jag stekte upp den i smör, blandade i lite crème – fraiche och åt på kvällsmackan. Mums!

I dag fick jag lust att cykla iväg till I 20-skogen för att se om mina Karljohan-ställen finns kvar. Men hejsan, hoppsan… ingenting är sig likt i den skogen. Nu såg jag hur den norra leden håller på att dras och jag kände inte igen mig någonstans. Jag drog cykeln över ett dike och cyklade på måfå längs en väg tills jag kom till en vägspärr med en varningsskylt att man spränger. Korta signaler för fara och en lång signal för fritt fram. Jag hörde ingenting, så jag vek in i skogen och plockade lite svamp och blåbär. På tillbakavägen tänkte jag fotografera skylten och DÅ hörde jag EN signal. Min hjärna sa att det betyder OK, men min kropp slängde ner kamera i cykelkorgen och cyklade iväg. Jag fick alltså ingen bild på skylten.

Jag hittade ingen Karljohan, men en massa smörsoppar.
 

När jag rensat dem blev det inte mycket kvar. De stora var för blöta och det var bara de små som dög. Jag fick till två mackor.

Sen plockade jag några skäggriskor också.

De förvällde jag i tre olika vatten och i morgon hackar jag dem fint och blandar i köttfärsbiffarna som extra krydda.

Jag plockade nästan en liter blåbär också. Dem ska jag äta med lite Keso till fikat några dagar framöver.

Ha en skön tisdagskväll <3