Marja

Den långa resan.

Déjà vu !

Gårdagen ligger fortfarande som en blöt, grå filt över mitt huvud och jag skulle kunna ge vad som helst för att kunna trycka på delete-knappen.
Jag kände igen symptomen… frossa, feber och en vansinnig värk bak i underbenet. R.o.s.f.e.b.e.r!

Allt var ju så bra. I lördags bytte jag förbanden på underbenet och allt såg rent och fint ut. Jag har klarat mig med Alvedon, fast i förgår natt ångrade jag att jag inte hämtat ut de starkare värkmedicinerna. Jag trodde att de kritiska dagarna var över.

Det blev vårdcentralen (på kryckor)… upp till NUS på ultraljud för att utesluta blodpropp…till apoteket för penicillin och starkare värktabletter och sedan låg jag i dvala på soffan hela kvällen.
Den här gången sitter det på baksidan av benet och jag kan inte böja foten för det känns som att hälsenanan och vadmuskeln ligger i ständig kramp.

Nu kanske ni får mer information än ni vill ha, men jag är så fruktansvärt BESVIKEN. Jag skulle ju göra den här operationen för att undvika just det här. Det verkar som att jag inte har tillräckligt med immunförsvar för mina egna hudbakterier.

I morgon ska jag till vårdcentralen för att få hjälp att byta bandagen och på onsdag är det planerat att ta stygnen. Håll tummarna att det inte trasslar till sig alltför mycket!

I eftermiddag kommer exet hit på väg från Finland till Stockholm. Han har som vanligt en massa egna aktiviteter, men det känns tryggt att ha någon annan i lägenheten några nätter. Jag är inte så kaxig just nu.
Känner mig lite så här. Snälla, kläm inte för hårt:

Ha en skön torsdag <3

10 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Nej…nu får det väl ändå räcka, vilken otur och vad jobbigt det måste vara, fy tusan. Jag tycker att du håller på ha din beskärda del nu, av sjukdomar, operationer, läkarbesök, akutvård. Hoppas i alla fall att det blir lindrigare den här gången och att du sedan slipper åka på det, en enda gång till, enough is enough. Ha det så bra du kan// Kram

  2. Marja Granqvist

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-09-22 10:58)
    Det låg i bakhuvudet att det kunde inträffa. Nu fick jag börja med penicillin snabbt, så vi får hoppas att jag inte behöver äta tre kurer som sist. Kram

  3. Sus

    Men kära du, så förskräckligt! Stackars dig! Nu förstår jag vad du menade med att du inte mår så bra… att det var så här hemskt hade jag då inte kunnat ana.
    Hoppas verkligen att det inte blir långvarigt denna gång, du kom ju igång med penicillinet snabbt, som sagt. Kanske blir det bra riktigt snabbt?!
    Nu blir det till att knyta BLIFRISK-tummarna, hålla dem riktigt hårt och skicka en massa intensiva välgångstankar till dig. Söta vän! Krya på dig!
    Kramar
    Sus

  4. Marja Granqvist

    Svar till Babs (2011-09-23 07:25)
    Ja precis så är det och det verkar inte vara något ovanligt enligt de som jobbar inom sjukvården. Op kanske kom lite för nära inpå förra gången.
    Kram

  5. Marja Granqvist

    Svar till Birgitta J:n (2011-09-23 07:20)
    Ja, risken finns ju alltid då det finns risk för infektion. Jag var noga med att berätta om att jag haft rosfeber för alla involverade… så alla har nog gjort så gott de kunnat.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.