Marja

Den långa resan.

Som en hemlighet.

Jag håller på och (korrektur)läser ett manuskript till en bok med titeln Min österbottniske far. En idéhistorisk krönika, som snart kommer ut på det finlandssvenska förlaget Scriptum.
Den handlar om min f.d. svärfar, en mycket speciell man som jag fick förmånen att lära känna under några år innan han hastigt gick bort. 

Det är med blandade känslor jag läser om farfar Oskar, pappa Duvald och författaren själv, som jag här på bloggen brukar kalla exet. En del har jag hört talas om, en del känner jag igen, en del har jag faktiskt varit med om, men mycket är nytt för mig. Med vördnad läser jag texten. Det känns som att få ta del av en hemlighet före alla andra.
Återkommer med en recension när boken kommer ut.
 
I dag har jag scrappat en stund. Blev tvungen att färdigställa tre födelsedagskort som måste iväg med posten snart. Ska försöka komma ihåg att fota dem och visa senare.

Jag är färdig med en halsduksbit på 2,10 meter. Den är grön och lila, med lite rött. De ljusa ränderna är i ett vackert grått mohairgarn. 

 
Sen har jag börjat på en bit i blått och svart, med lite rött. Få se hur lång den blir. 

 
Ute är det snöstorm igen. Suck!

Ha en mysig fredagskväll <3
 
 
 
 
 

 

6 kommentarer

 1. Ritva

  Hej Marja!!
  Vad du har hunnit sticka långt….du är sååå duktig =)Det är såå kul att läsa din blogg om dina fina halsduksdelar!! Hoppas du får en riktigt mysig helg!!
  Kramar//Ritva

 2. Marja Granqvist

  Svar till Ritva (2012-04-20 21:23)
  Jag ska göra ett nytt försök att komma till stickkaféet på torsdag. En av mina grannar har stickat 10 meter, som jag ska lämna då. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>