Marja

Den långa resan.

Tillbaka i Stockholm.

Nu är jag tillbaka i Stockholm efter ett par trevliga dagar hos min bror och brorson, som bor strax utanför Ljungby. De bor väldigt vackert vid sjön Bolmen, med direkt utsikt över sjön från vardagsrummet.

 

Jag har alltid drömt om att bo vid vattnet, men tyvärr har det inte blivit så. 

Vädret var omväxlande, så vi fick vara ganska mycket inomhus, men det gjorde ingenting. Jag var ute och plockade lite smultron och min nevö och jag for iväg och plockade kantareller. Sen badade vi bastu och åt och drack gott.

I skogen snavade jag förstås och trillade raklång på magen. Jag hade kantarellkassen i ena handen och kameran i den andra, så jag tog emot med armbågarna och innan jag hade kravlat mig upp var mina ljusa byxor leriga upp till knäna.
Bara sekunden efter att jag tagit den här bilden stöp jag.

Så typiskt mig… tappade koncentrationen på att gå i den oländiga terrängen för en sekund och vänsterfoten slog i en liten tuva. Displayen på min kamera sprack nu ännu mera, men jag ska få en ny kamera, så…

Huset var fullt med katter, två vuxna honor och tre små kattungar från olika kullar, samt en trånande hankatt på andra sidan fönstret ute på altanen. De små kattungarna var ju väldigt söta, men lite besvärliga för mig som är allergisk. Ett par dagar gick bra med antihistaminer, men i dag sitter jag här smått illamående och med röda och svullna ögon. Jag kunde ju inte låta bli att låta de små klättra upp i famnen och kela med dem lite. De sprang ut och in och ibland låg de hopkurade och sov mitt på golvet på den mjuka mattan, så man fick verkligen se till att inte trampa på dem.

I dag har jag tagit en vilodag. I morgon kommer den lilla älsklingen (barnbarnet) från sin pappa, så nästa vecka blir det full rulle.

Ha en trevlig söndagskväll <3

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.