Marja

Den långa resan.

I storstaden.

Kvinnan som kommer emot mig vid ingången till tunnelbanan skriker “Fy fa’an säger jag bara” och andas tunga spritångor i mitt ansikte. Jag stannar upp, tittar på henne och visar tydligt med min min att jag verkligen inte accepterar sådant tilltal. “Nej, det var inte till dig”, sa hon, “men han där borta har tappat bort sitt barn. Fy fa’an vad hemskt att tappa bort sitt barn.” Ja, det kunde jag ju hålla med om.
Den unge mannen som hon pekar på står lugnt och pratar i sin mobil. Sen går han ner i tunnelbanan. Jag önskar innerligt att hon hade missuppfattat situationen.

Det händer något varje dag i storstaden. En annan dag fick jag inte stiga av på min station. Vid Medborgarplatsen ropar tågföraren ut att hon inte kan stanna vid Skanstull, utan fortsätter förbi till Gullmarsplan. Det hade skett en olycka vid Skanstull. Vi var några stycken som i sista sekund hoppade av tåget och någon konstaterade krasst att det var väl “nån idiot som hade slängt sig på spåret igen.”
Jag promenerade längs Götgatan från Medborgarplatsen mot Skanstull. En ambulans och två polisbilar kom tjutande. Tunnelbaneingången var avspärrad. Folk hade samlats på andra sidan gatan och av kommentarerna att döma verkade detta vara vardagsmat i Stockholm. Jag var bara tvungen att stå kvar för att få veta vad som hänt. Efter en stund kom ambulanspersonalen upp med en man som låg med ryggbräda och stabiliserat huvud. Han viftade med armarna, han levde alltså och var vid medvetande. Jag kunde andas ut.

Vattnet forsade ur en tillfällig vattenpost en dag. Trycket måste ha varit enormt och bilarna som for förbi fick gratis tvätt.

Nu har jag sett en bil med ögonfransar irl. Tidigare har jag bara läst om det. Den såg riktigt förförisk ut, trots att en frans var avbruten.

Det visade sig att min största fiende finns bara bakom knuten. I dag upptäckte jag denna yviga Gråbo i full blom utanför lekparken. Den växt jag enligt testerna är mest allergisk mot.

I kväll blir det ’familjemiddag’ på indisk restaurang. Vi blir sex stycken och jag ser verkligen fram emot den.

Ha en trevlig lördagskväll<3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.