Marja

Den långa resan.

Man hänger väl med.

Aldrig hade jag väl trott att jag skulle sitta och titta på vampyrfilmer, men ska man umgås med en tonåring så måste man hänga med. Lejonkungen och Harry Potter är ett minne blott, nu ska det vara vampyrer, varulvar, älvor och shapechangers. Ronja är helt såld på serienTrue Blood och den stora idolen är förstås Alexander Skarsgård, eller Eric, hans rollfigur.

I kväll har jag suttit och tittat på de allra första avsnitten av serien och försökt komma underfund med koderna för handlingen och rollfigurerna. Man kanske inte skall analysera för mycket, utan bara låta sig förföras. Jag blev förvånad över att det var så mycket sex och rått språk, för det är väl en ungdomsserie? Mycket blod var det också förstås. Hoppas jag inte drömmer mardrömmar i natt.

Vi hade planerat att scrappa hela dagen i dag, men vi blev lite försenade och trötta och så fastnade Ronja och jag framför TV:n. Johanna satt och experimenterade med att föra över bilder ur tidningar på en canvas. Först limma (med speciallim) med rätsidan neråt, låta torka och sedan blöta med ljummet vatten och försiktigt gnugga bort pappret och voilà, en spegelbild har fastnat på canvasen.

I morgon eftermiddag flyger jag hem till Umeå. Två veckor går fort, men jag tycker jag hunnit med mycket. Nu längtar jag bara att få flytta in i nya lägenheten, men det dröjer några veckor tills dess.

God natt mina vänner <3

2 kommentarer

  1. Sandra från Finland

    Jag skulle nog kalla True Blood för en ungdomsserie, men definitivt för äldre ungdomar. Har för mig att åldersgränsen för serien åtminstone här i Finland är 15 år, för serien ÄR väldigt rå! Själv följde jag med serien ända till den tredje säsongen, eftersom jag finner stort nöje i vampyrer och dessutom behövde häftigare vampyrer efter allt fjanteri om Twilight, men sedan flyttade min True Blood-kompanjon som jag såg avsnitten med till England och då rann projektet lite ut i sanden…

    Hoppas din nya lägenhet blir till belåtenhet då du får flytta!

  2. Marja Granqvist

    Svar till Sandra från Finland (2012-07-30 13:20)
    Ronja har fått nerladdat alla inspelade avsnitt, även dem som inte ännu har kommit till Sverige. Jag pratade med henne om sexscenerna och det råa språket och hon sa att hon brukade spola förbi det värsta för hon gillade det inte. Hon sa också att det är värst i de första avsnitten.
    Jag kommer säkert att trivas i den nya lägenheten. Toklängtar efter att få flytta in. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.