Marja

Den långa resan.

Bland tomtar och troll.

Jag känner mig lite förtrollad varje morgon jag vaknar i mitt nya hem. Jag bor på ett område som enligt gatunamnen befolkas av älvor, vittror, vättar, tomtar och sjöjungfrur. Mitt i ‘byn’ finns en öppen plats, Nornaplatsen, där en av nornorna, Urd, står staty med ekorren Ratatosk på sin högra axel. Det är ett mäktigt konstverk, skapat av Camilla Bergman Skoglund.


(min cykel är en riktig linslus… styret nere till vänster)


Det känns också spännande att följa hur det här lilla huset befolkas och får liv. Jag minns när jag tog bussen hit en råkall decemberdag och såg två byggarbetsplatser (det är två likadana hus) som inte såg så värst tilltalande ut. Sen valde jag noga min lägenhet, inte närmast den trafikerade Tomtebovägen, inte mot Älvans väg med trafik och busshållplatsen utanför, inte på markplan utan på andra våningen där jag är van att bo. Jag valde rätt!

Jag börjar komma i ordning. Kaoset minskar och jag behöver inte kliva över saker hela tiden. Mycket step-up-träning blir det, då pallen används flitigt för att nå upp till översta hyllplanen i skåpen. Jag har en mörkblå stortå på höger fot. En riktig olyckstå, som får alla saker på sig.

Jag skulle diska för första gången i dag och fick inte i gång den fullproppade maskinen. Det verkar som att den inte får vatten. Konstigt, för jag såg att den hade provdiskats innan jag flyttade in. Vaktmästaren ska på kurs och kan inte komma förrän på torsdag, så jag får handdiska. Alla maskiner i tvättstugan fungerade däremot bra och det var så fint och fräscht där.

Ha en trevlig måndagskväll <3

6 kommentarer

  1. Sandra från Finland

    Vilka fantastiska vägnamn det måste finnas där! Jag är själv oerhört förtjust i allt som har med tomtar, troll, vittror, älvor och småknytt att göra. Och det var en verkligt mäktig staty av Urd, tycker jag som i vanliga fall inte har mycket till övers för statyer!

    Vad bra att du trivs 🙂

  2. Marja Granqvist

    Svar till Sandra från Finland (2012-09-11 08:32)
    Statyn är verkligen mäktig mitt i bostadsidyllen. Borde kanske forska i hur stadsplanerarna tänkte när de döpte området till Tomtebo och bestämde gatunamnen. Kanske har det något med skogen och sjön att göra. Kram

  3. Larisa Karlsson

    Hejsan!
    DUKTIG du är Marja 🙂
    Jag såg cardinstängerna idag.. Dem där som är klassiska svenska vita av metall som man kan dråss ut längd fr. 90cm upp till 160cm för 10,00
    Hör av dig om du vill veta mera 😉

  4. Helena Nilsson Springare

    Jag är övertygad om att du kommer trivas lika bra som vi gör på t-bo 🙂 Själv känns det som att jag vuxit fast i denna stadsdel haha… Era hus ser jättefina ut och jag blev så förvånad över att det inte var så där stökigt utanför som det brukar vara i ett nytt område när ett hs jst blivit klart.

    Jag har bott i en av de där gröna radhuslängorna för några år sen också 🙂 Men nu när jag har en lägenhet istället för radhus så trivs jag BÄST!! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.