Marja

Den långa resan.

Besvär med logistiken.

Det är inte bara bilförare som bör se upp med att prata i mobilen medan de kör, även en förvillad bussresenär kan brista i uppmärksamhet när mobilen är i gång.
I dag skulle jag åka till Jysk och köpa lite smått till hushållet. Det betyder numera att jag måste byta buss vid Universum. Precis när jag stigit på åttan utanför mitt hus, ringde en god vän. Hon håller också på och flyttar och vi pratade om adressändring, försäkringar, möbler m.m. Vid Universum steg jag av, fortfarande med mobilen vid örat, och gick över gatan till den andra hållplatsen där jag skulle ta tvåans buss. Ganska snart kom en buss och jag tyckte att jag såg en tvåa på den, så jag steg på, fortfarande pratande i mobilen. Snart märkte jag att det inte var tvåan, utan antagligen femman ( ibland ser jag saker upp och ner) och sa till min vän att okey jag åker med den till Strömpilen och ICA-Maxi i stället. Där finns också pedalhinkar. Vi avslutade samtalet och jag satte mig till rätta för att åka till Strömpilen, då jag upptäckte att det nog inte var femman jag åkte med, utan åttan, som därmed tog mig tillbaka hem till Älvans väg. Där stod jag på ruta ett och funderade en kort sekund om det var meningen att jag skulle stanna hemma i dag. Om det kanske var ett tecken.
Nej, skam den som ger sig. Jag gick över på andra sidan gatan och tog nästa buss till Universum. Den här gången lyckades jag komma på rätt buss och kom till slut till Jysk. Jag klarade dessutom hela irrfärden på en biljett. Som tur var hade jag lagt ner en banan i ryggsäcken, för jag blev alldeles dränerad på energi.

Nu har jag gardinstänger, pedalhink och lite annat smått. Japp, det börjar arta sig. På eftermiddagen har jag varit uppe i förrådet och skruvat ihop en bokhylla som jag ska ha där. Väldigt praktiskt att ha hyllor att ställa undan saker på. Jag hittar mycket ’nytt’ när jag packar upp, men mycket tid går åt till att leta efter saker jag behöver. Jag kan inte erinra mig vart jag stoppat ner de små skruvarna som staget till bokhyllan satt fast med. De fanns inte där de borde vara… i lådan med spikar och skruvar. Jag har också tappat bort en del till bubbelvattenapparaten, munstycket mellan gaspatronen och maskinen. Utan det kan jag inte använda apparaten och måste eventuellt köpa en ny.

Nästa vecka tar jag ledigt några dagar och följer med min kompis till det blå huset i Kalix, som ska stängas för vintern. Vi ska åka till IKEA i Haparanda och över till Finland. Längtar! Sen hoppas jag på vackert väder för upplivande promenader i skogen och vid havet. Jag älskar hösten med alla färger, lukter och den höga luften.

I dag har det varit disigt och fuktigt i luften och de träd som redan hunnit bli gula stod ut fint bland dem som fortfarande är gröna. Fast det var nog mera cyklarna på biltaket som drog till sig mina blickar.

Nu ska jag skruva ihop mina bokhyllor och sen börjar det roliga, att ställa upp böckerna.

Ha en trevlig tisdagskväll <3

 

2 kommentarer

  1. Märta

    Underbart Marja att du delar med dig av dina äventyr 😀
    Även jag hade en ”felkörning” för massor av år sedan. Jag skulle köra från Umeå till Hörnefors och lyssnade på matlagningsprogram på Radio Västerbotten. På den tiden var det en underbar kock som verkligen levde sig in i matlagningen och berättade alla dofter. Jag hade inte varit till Hörnefors så många gånger och kände inte igen mig efter vägen. Men det visade sig att jag hade kommit till Nordmaling!!! Flera mil söderut!!! Dessutom har Hörnefors 3 infarter och jag hade missat alla. Jag kom rejält försenat till mötet, först idag kan jag skratta åt händelsen. Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.