Marja

Den långa resan.

Keratit och akvarellmålning.

Det blev en tur till ögonmottagningen i morse. Jag har känt att jag har haft keratit (hornhinneinflammation) på gång vid ett par tillfällen i sommar, men ignorerat den och petat i lite gammal salva. Nu fick jag riktigt ont och tänkte att det var bäst att ta tag i det, i synnerhet som jag ska åka bort nästa vecka. Jag gjorde som jag brukar, åkte direkt upp på ögonmottagningen och fick träffa en trevlig jourläkare som undersökte mig länge och noggrant. Ja, det är en ordentlig keratit och nu måste jag behandla den med penicillin- och kortisonsalva i två och en halv vecka. Tyvärr blir det ingen vattengympa för mig i kväll och inte nästa vecka heller.
Jag har känt mig ovanligt trött de senaste dagarna och funderat om jag har en förkylning på gång, men nu fick jag förklaringen. Antagligen har jag en virus i kroppen, som sätter ner immunförsvaret. Då passar det ju verkligen bra med en veckas ‘semester’.

Vaktmästaren kom på eftermiddagen för att titta på diskmaskinen. Det var ju precis som jag trodde, en kran som skulle öppnas. Det var bara det att jag inte hittade den, för alla jag frågade sa att den sitter under diskbänken, men den satt som en klump på själva vattenkranen. Lite pinsamt att ta hit vaktmästaren för den skull, men jag har aldrig i mitt liv ägt en diskmaskin förut. Jag har använt en, både på jobbet, hos exet och där jag bodde i somras, men aldrig behövt öppna vattenkranen innan.

Höstens akvarellmålning började i går. Vår lärare hade dukat upp med en lång rad små vaser med blåbärsris, kvistar med röda och svarta vinbär och rönnbär.


Jag målade en rönnbärsklase som låg på bordet. Bären blev jag nöjd med, men bladen var svåra att få till. Roligt var det i alla fall, både att träffa de andra deltagarna och att måla.

I morgon ska min kompis och jag fara och köpa en TV åt mig och sen blir det spännande att se om vi får i gång den. En 32 tums räcker för mitt lilla rum. Jag vill inte att TV-apparaten ska dominera inredningen.

Nu ska jag ta hissen upp till vindsförrådet på våning 5 med lite grejer och sen måste jag lägga mig och blunda en stund.

Ha en skön torsdagskväll <3

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.