Marja

Den långa resan.

Ringar, hakar och nypor.

Rappel, rappel. Jag skulle vilja prata med den som designat upphängningsanordningarna till Kirsch gardinstången. Hur tänkte man?
Jag har hittills haft rejäla gammeldags mormorsstänger i trä, med träringar som glider lätt mot stången och nypor som håller ordentligt i gardinerna. Jag vill kunna dra för och från mina gardiner, använda dem i stället för att ha dem som sirat. Finns det något härligare än att dra från sovrumsgardinerna på morgonen och välkomna den nya dagen?

Nu har jag köpt enkla svarta Kirsch-stänger med tillhörande ringar och nypor. Först ska man pilla in krokar i nyporna och sedan ska man trä krokarna på ringarna som ska träs på stången. Jag skulle vara smart, så jag trädde ringarna på stången först. Sen pillade jag krokarna i nyporna, strök gardinerna och satte fast nyporna medan gardinerna låg på strykbrädan. Sen var det ju bara att kroka fast gardinerna på ringarna. Trodde jag. Krokarna föll ur nyporna och nyporna orkade inte hålla i tyget. Med lite list och ihärdigt trampande upp och ner på pallen fick jag till det någorlunda, så nu hänger mina Marimekko-gardiner i hörnfönstret. Tills vidare.

I morgon bär det av norrut och eftersom det är dåligt med internetkontakten där ute vid havet, blir det en bloggpaus på några dagar. Ha det så bra så länge!

Tills vi hörs igen <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Tack för härlig läsning! Mycket humor och distans till tillvaron.
    En riktig glädjeblogg! Och klart befriad från mode och inköps/märkeshysteri.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.