Marja

Den långa resan.

Bra luft i midvintermörkret.

 

”Luften är bra just nu” meddelade luftmätaren på Vasaplan i förmiddags. Be Green, Umeå, har placerat ut en interaktiv luftmätare, som vill ’snacka skit’ med oss. Man kan bl.a. berätta hur man tagit sig in till centrum och få svar på hur pass miljövänligt man färdats. Kul initiativ!


 

I natt har jag sovit gott! Jag är som ett barn, bara jag får beklaga mig och får lite sympati, så ordnar sig allt. Som att be någon blåsa på såret.

 

Fotvården var helt underbar. På lätta fötter svävade jag sen omkring på stan och uträttade en hel del ärenden. Jag känner mig frisk nu. I morgon blir det vattengympa och några minuters ljusterapi i busskuren innan jag far hem. Jag såg nämligen att just åttans busskur utanför NUS hade lysrör. Lucky me!

 

Jag såg i tidningen att Umeå just nu har bara 1,7 timmar dagsljus. Inte underligt om vi blir trötta. Jag minns när jag flyttade till Haparanda från södra Finland. Den första vintern var en plåga. Det var mörkt dag som natt. Sen vande jag mig. På finska kallar man midvintermörkret för ’kaamos’. Det ska uttalas med ett långt öppet a och låter då precis vad det är: som en enda låång gäspning.

 

I natt kom det yttepytte lite snö. Bara så det blev lite vitt på marken. Och lite halt.

I söndags prickade jag in en promenad till sjön under den ’ljusa’ tiden på dagen. De kala svarta träden bildar en vacker inramning till vattnet. Det är svårt att tänka sig att samma träd om bara några månader lever upp och blir läckert gröna.

 

Ha en trevlig onsdagskväll <3

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.