Marja

Den långa resan.

Pannlampa och trumvirvlar.

En pannlampa är bra att ha. Jag grabbade tag i en som låg i en korg hos Clas Ohlson och tänkte att man vet aldrig när den kan komma väl till pass.

I går skulle jag leta efter något som låg längst in i skåpet under diskbänken. Det är ett rymligt skåp och jag har bra ordning på soppåsarna, korgen med förpackningar som ska återvinnas, korgen med blomkrukorna m.m. Problemet var att när jag hukade mig i skåpöppningen, stängde jag ute allt ljus. Då kom pannlampan väl till pass. Och jag hade båda händerna fria.

Jag har en liten ficklampa som jag brukar packa ner när jag reser till länder där det är mörkt om kvällarna. Nu tar jag pannlampan i stället.

 

I går eftermiddag satt jag och sorterade alla mina papper som samlats huller om buller i plastfickor ända sedan flytten. Allt från räkningar till lägenhetskontrakt, försäkringar m.m. Nu sitter allt prydligt i sina pärmar och det känns som jag fått bättre ordning i hjärnan också. Om det nu är möjligt.

Fast nu sitter den där lille trumslagaren i mitt vänstra öra igen och slår en trumvirvel med jämna mellanrum. Jag har inte lock för örat och det är inte tinnitus, utan det är förmodligen min glappande käkled som hamnat snett igen. Jag har haft det förut och det är artros i leden. Jag ligger och biter ihop på nätterna. Kanske dags att ta fram bettskenan igen.

 

Jag ska inte berätta om mina sovvanor, men de är inte alls bra just nu. Det blir oftast ett korsord och två knäckemackor varje natt.

 

Ha en trevlig måndagskväll <3

  

 

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.