Marja

Den långa resan.

Tinnar och torn på Renmarkstorget.

Ibland tror jag att det är något mer än bara slumpen som bestämmer vad som ska ske.

I dag velade jag mellan olika saker att göra. Solen sken, men jag behövde verkligen fara ner på stan till Apoteket och så blev det. Samtidigt tänkte jag ta några bilder på den fina snöborgen som byggts upp även i år på Renmarkstorget.

Och vilka träffar jag där? Två gamla kollegor från tiden på Dragonskolan och en kollega way back från tiden på Tornedalsskolan i Haparanda.

De två kollegerna och jag var nya på Dragonskolan ht -80. Vi undervisade i samma ämnen och höll ihop som tre musketörer. Den ena går på samma akvarellkurs som jag och hon kunde upplysa mig om att vårens kurs börjar nästa onsdag. Mail hade gått ut och när jag kom hem upptäckte jag att gmail lagt mitt mail direkt i skräpposten. Det är inte första gången som gmail lägger ’viktiga’ mail i skräpposten, bl.a. missade jag en julhälsning från Thailand i julas.  

Nu fick jag träffa mina goda vänner och veta att mailet jag faktiskt väntat på, gått ut. Vilken tur att jag valde att åka till stan i stället för att ta en promenad i solen.

 

Snöborgen då. Reidar Rova och hans gäng har återigen gjort ett fantastiskt jobb. En fin borg mitt i stan, med iskanor och en labyrint för barnen, en eldplats där ett par satt och åt lunch och fina konstverk som fått komma ut ur förråden.

Jag gick in i labyrinten och en liten pojke kom och frågade om jag hittade ut. ”Gör du?” frågade jag och lät honom därmed stolt guida mig ut.

 

Här kommer bilder.

 

 

 

 

 

 

 

Ha en trevlig onsdagskväll <3

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.