Marja

Den långa resan.

Parc Güell

I dag tog vi en taxi till Parc Güell, som ligger en liten bit bort. Solen sken och taxichauffören spelade vacker klassisk musik för oss.
Güell som var Gaudis mecenat ville bygga en trädgårdsstad uppe på en kulle och gav Gaudi i uppgift att designa den. Det blev inte så många hus, men en vacker park med många fina mosaikkonstverk.

Vi traskade uppför serpentinstigar, trappor och mera trappor genom en lummig växtlighet. På små öppna platser stod musikgrupper och spelade och alla spelade jazz eller evergreens. Det blev en speciell stämning.

Dagen blev en helt underbar upplevelse. Det blev riktigt varmt där uppe på kullen och utsikten över Barcelona var fantastisk.

Sen tog vi en taxi till Placa de Catalunyia, gick och åt, strosade lite i varuhuset där, satt på ett mysigt café, köpte frukt på marknaden och tog tunnelbanan hem. Jag skulle fota lite på marknaden, men då var plötsligt batteriet i kameran slut.
Gissa om jag är trött i fötterna nu? Alla trappor vi gått upp och nerför i dag känns också i höfterna. I morgon ska vi nog ta det lugnt. Få se hur det kommer att gå.

Här kommer bilder från dagens utflykt.

En stor ödla i mosaik vaktar ingången till parken.

Sen kommer en fantastisk pelarsal med vit mosaik nertill på pelarna. Eftersom det är Gaudis verk är ingenting rakt. Vissa pelare står snett och taket går i vågor.

En pelargång. Sned förstås.

En bit upp finns det stora torget. En rund plats som kantas av en fantastisk mosaikbänk som slingrar sig som en orm. Det var inte så lätt att ta bilder, eftersom det satt folk överallt.

God natt mina vänner<3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.