Marja

Den långa resan.

Försvinn fula snö, försvinn.

Det regnar och det är bra. Det sista av den fula svarta snön försvinner och snart kan vi börja sopa rent och förbereda inför grönskan.
Jag planerar för fullt för balkongen. Vad ska jag lägga på golvet? Plattor av odlad akacia? Är det PK? Eller är plastplattor bättre? Jag har varit på olika affärer och tittat och kollat ute på nätet och jämfört priser, för det blir ingen billig historia. Just nu lutar det mot träplattor och det av den anledningen att de ligger högre från underlaget än plastplattorna och då tänker jag att vattnet rinner undan bättre när det regnar. På min gamla balkong hade jag impregnerade trätrallar, men sådana passar inte i storlek på den här balkongen.

I går deklarerade jag. I år blev de lite krångligare för mig eftersom jag skulle räkna ut vinsten på lägenheten jag sålde. Jag var lite spänd på att se om jag klarade det själv och jag tror att det gick bra. Jag fyllde i blanketten först och sedan läste jag anvisningarna. Jag var tvungen att kolla att jag förstått vad ett par termer betydde.

I dag har jag varit på möte med skrivargruppen. Jag har varit borta två gånger och fick en påminnelse per sms i morse. Kändes bra att jag inte var bortglömd.
En av oss läste upp en dråplig händelse med sig själv och sin mormor och sedan pratade vi om allt möjligt. Nästa gång ska vi ta med gamla skolkort för att visa hur vi var klädda och jag lovade ta med mina tre vaxdukshäften som jag skrivit schlagertexter i.

Eftersom jag var på Mariedal, passade jag på att gå ett varv på MIO och Kupan. Sedan gick jag till Café Victoria och åt en jätteräkmacka till lunch. Vid bordet bredvid satt en kvinna med sina gamla föräldrar och jisses vilka historier jag fick överhöra. Det var inte bara hårresande påståenden om olika människor, utan också en attityd utan dess like. Oj, oj, oj.

Ha en trevlig måndagskväll <3 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.